Svetska premijera drugačijeg bas zvuka!

Nastup uživo basiste Uroša Spasojevića sa njegovim prijateljima-saradnicima doživeo je svetsku premijeru sinoć u prepunoj Svečanoj sali Valjevske gimnazije.

Osvedočeni avangardni basista Uroš Spasojević, koji se svojim talentom i umećem visoko pozicionirao na svetskoj džez fjužn muzičkoj sceni, predstavio je valjevcima kompozicije sa svog novog, četvrtog albuma “Expressions”, koji će će izaći u aprilu mesecu, naravno pod etiketom Abstract Logixa, jedne od najpoznatijih u toj muzičkoj branši na svetu. Sa njim su nastupili Vladimir Ružičić Kebac – bubanj, Dušan Janković – klavir i Nena Jelača – vokal, koji čine Spasojevićevu “ekipu prijatelja, koja se dobro poznaje međusobno i sa kojom se odmah uklopio”.

Valjevo                                                                                                          Foto : Aleksandar Stajić

“Moj četvrti album dosta je drugačiji od prethodna tri, eksperimentalan je,  svaki zvuk na albumu je proizveden na bas gitari. Dakle, reč je o solo bas albumu i konceptualan je”, kaže Spasojević i dodaje da su on i njegovi prijatelji-saradnici ove večeri u Gimnaziji odsvirali i jednu kompoziciju sa 5 albuma, čije snimanje tek treba da usledi u narednom periodu.

Valjevo                                                                                                           Foto : Aleksandar Stajić

Svi albumi Uroša Spasojevića snimljeni su u studiju Vladimira Ružičića Kebca u Valjevu, a od drugog albuma “Story on Bass”, o distribuciji i promociji Uroševe muzike brine se direktno Abstract Logix.

“Upravo je moj drugi album omogućio da mogu da snimam sa mojim uzorima kao što su Nir Felder, Bob Raynolds i da mi mix mastering radi Scott Kinsey, moj omiljeni muzičar. Saradnja sa njima se odvija preko interneta, shodno digitalnoj eri. To je izuzetno pozitivna strana ovog 21 veka, jer ja iz Valjeva mogu bez problema da sarađujem sa ljudima koji su u Los Anđelesu ili Njujorku”, ističe Spasojević.

Digitalna distribucija najvećeg spektra omogućila je prodaju Uroševih albuma na ITunes-u i Amazonu, od čega Uroš naravno dobija procenat kao autor dela.

 “Sasvim sam zadovoljan prodajom albuma, koji su rađeni za američko i japansko tržište. Ovde bi bilo apsurdno prodavati albume. Na ovim prostorima ne mogu da se prodaju albumi koji su dosta reklamirani, a kamoli nekomercijalni kakvi su moji”, komentariše Spasojević .

Live Act u okviru Uroš Spasojević Projekta doživeće u narednom periodu promociju i u Beogradu, jer kako kaže Spasojević, postoji interesovanje da se njegovi nastupi organizuju u prestoničkim džez klubovima. Ono što Uroša i njegove saradnike sigurno očekuje ove godine je učešće na Nišvilu i Mountain Music Festu.

M.P.M.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.