Budi human: Za Jovana!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Jovana Stankovića (2015).

Jovan Stanković rođen je 20.11.2015. godine, dete  iz uredne trudnoće u utvrđenom terminu, sa apgar score-om 9/10.

Njegovom dolasku na svet obradovali su se svi članovi porodice, a naročito njegova sestra Sara, sa kojom Jovan najviše voli da se igra – pomalo je i nervira, ali to je ono što mlađi braća i sestre rade. Sve do decembra 2017. godine Jovan je bezbrižno rastao i razvijao se u krugu svojih najdražih. Nakon njegovog drugog rođendana, naizgled obična virusna infekcija pretvorila se u agoniju za celu porodicu, Jovanu je dijagnostikovan tumor mozga. Hitno je operisan istog dana – 29.12.2017. godine , a patohistološka analiza pokazala je da je u pitanju Glioblastom multiforme gradus IV.

Nakon dodatnih molekularnih i genetskih analiza sprovedenih u Univerzitetskoj klinici Hajdelberg, u Nemačkoj, ustanovljeno je da se radi o infantilnom hemisvernom gliomu i predloženo je efikasno lečenje sa dobrom prognozom, a Jovan je pozvan u ovu ustanovu na lečenje.

Jovan je veseo, igra se, raste i razvija se kao i svi njegovi zdravi vršnjaci, osim što ima ožiljak od operacije, koji svakodnevno podseća kroz šta je naš hrabri dečak prošao i kroz šta još mora proći.

Molimo vas pomozite da Jovan nastavi da raste, igra se i izraste u čoveka na koga ćemo svi biti ponosni!

Pomozimo Jovanu! Upišimo 491 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Jovan pobedi podmuklu bolest! Budimo humani!

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.