Domaća priča i ove godine na SPREG-u

Jubilarni 15. Sajam privrede zapadne Srbije “SPREG” počinje u četvrtak, 29. marta i tokom tri dana manifestacije u Omni centru u Valjevu biće predstavljeno 212 izlagača najrazličitijih delatnosti iz preko 70 gradova i opština iz celog regiona.

Foto: Gatti

Izlagači na ovom najvećem srpskom regionalnom sajmu opšteg karaktera biće raspoređeni na preko 5.000 kvadratnih metara u tri hale i na otvorenom. Otvoreni izložbeni prostor posvećen je poljoprivredi i programima neophodnim za optimizovanu poljoprivrednu proizvodnju. Tu će biti izložena poljoprivredna oprema, alati i mehanizacija, savremeni traktori, priključne mašine, semena, hemijska sredstva, rasadnici, kao i nova vozila kompanija Škoda i Ford. Hale 1 i 3 obuhvataju opštu priču namenjenu industriji i industrijskoj proizvodnji, od metaloprerade do elektronike, građevinarstva, svega onoga što se proizvodi u Srbiji, kao i promociji firmi koje su tehnološki i inovativno drže korak sa Evropom.

Foto: Gatti

Partneri SPREG-a i domaćini Hale 2, šestu godinu zaredom, su valjevski “Europrom” i asocijacija “Domaći trgovački lanac”. U okviru “DTL”-a, trenutno najvećeg domaćeg maloprodajnog lanca u našoj zemlji, učešće na sajmu u tematskoj Hali 2 pod nazivom “Domaća priča” imaće preko 50 nacionalnih, regionalnih i lokalnih proizvođača. Među njima su nacionalno poznate kompanije Jaffa, Bambi, Knez Miloš, Imlek, Frikom, Pepsi, Zlatiborac, ali bitan deo “Domaće priče” svakako su lokalni i regionalni domaći proizvođači, uključeni u robnu marku “Domaće”, kao što su “Kačarević”, “Stočar”, Pekara “Beljić”, Farma jaja “S produkt” itd.

Raspored štandova izlagača u Hali 2 “Domaća priča”

Bojana Perić, PR menadžer kompanije Europrom i “DTL”-a, kaže da se misija čuvanja domaće privrede kroz jasnu poruku “Proizvedeno u Srbiji, kupujmo domaće” nastavlja i da tema koja se neguje pod nazivom “Domaća priča” ide uzlaznom putanjom. Poseban akcenat ove godine biće usmeren ka promovisanju Europromove robne marke “Domaće”.

Bojana Perić, PR menadžer kompanije “Europrom” i “DTL”-a

“Ovde više nije reč o lokalnoj robnoj marki, već sad možemo slobodno da kažemo da je reč o jednoj regionalnog robnoj marki. Kupovina proizvoda sa oznakom “Domaće” je sigurna i bezbedna kupovina za krajnjeg potrošača. Statistika je pokazala, gledano Europromove maloprodajne ovbjekte, da se u poslednje 2 godine beleži porast prodaje proizvoda robne marke “Domaće”. Sve je veće interesovanje potrošača za deklaraciju na proizvodu i za informaciju gde je taj proizvod proizveden. Robna marka “Domaće” ne kaže potrošaču samo “kupi me, jer sam ja domaći proizvod”. Mi dodajemo na to još “kupi me, jer sam domaći proizvod, kvalitetan proizvod i cenovno prihvatljiv”. Smatramo da ako imate te 3 stvari, kao 3 najbitnija faktora sadržana u jednom proizvodu, da ta robna marka treba da bude prvi izbor potrošača”, kaže Bojana Perić.

Drugačiji segment na ovogodišnjem sajmu u Hali “Domaća priča” tiče se raznih aktivnosti koje će biti posvećene učenicima osnovnih i srednjih škola i studentima. S tim u vezi biće održana predavanja i zanimljivi kvizovi za đake i studente.

Radovi sa prošlogodišnjeg Europromovog konkursa za osnovce izloženi na SPREGU 2017. godine

“Pokušavamo da kod dece probudimo svest o domaćoj proizvodnji, da im ukažemo na razliku onoga što je proizvedeno u Srbiji, zašto je to bolji izbor i zašto treba da bude prvi izbor u odnosu na sve proizvode koji nam dolaze sa strane i koji se uvoze”, ističe Bojana Perić.

Ona kaže da će “Domaća priča” na ovogodišnjem SPREG-u ugostiti učenike osnovnih škola iz Valjeva i okoline koji su bili učesnici Europromovog “Fejsbuk” konkursa za najlepšu pesmu i priču na temu “Ja biram domaće”.

 

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.