Završen Juniorski košarkaški turnir

U valjevskoj Hali sportova završen je trodnevni sedmi po redu „Juniorski košarkaški turnir Valjevo 2018“ uz učešće osam ekipa iz četiri države (Partizan, Crvena zvezda, Mega Bemaks, Split, Cibona, Igokea, Budućnost i Metalac). Turnir se tradicionalno odigrava u okviru programa povodom obeležavanja Dana grada Valjeva.

Valjevo

Pobednik ovogodišnjeg sedmog Juniorskog košarkaškog turnira je Mega Bemaks iz Beograda. U finalu Mega je bila bolja od Partizana i dobila sa 89:81. Podgorička Budućnost je bila treća i savladala je Crvenu zvezdu sa 62:57. Peti je Split posle pobede nad Cibonom od 92:70. Sedmo mesto je osvojila Igokea pobedom nad ekipom Metalac/Student 014 sa 89:69.

Najbolji igrač je Langović iz Mege, dok je najbolji strelac Rašić iz Cibone.

Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović istakavši:“ Poštovana publiko i draga deco, dobro došli u Valjevo, grad košarke još iz doba bivše Jugoslavije. U ovom hramu košarke igrali su naši Valjevci Kovačević i Kecojević, iz Zvezde Kićanović, Dalipagić iz Partizana, Arsić, Plećaš i mnogi drugi slavni. Upamtite ništa lepše i vrednije od mladosti nema i zato i danas uživajte. Sledeće godine vidimo se u još većem broju.“

Valjevo

Na turniru je do sada učestvovalo i nekoliko talentovanih košarkaša iz Srbije i zemalja Regiona, ali i Italije i Španije, koji su kasnije postali seniorski prvotimci uglednih ekipa – Marinković, Glišić, Magdevski, Sulejmanović, Bender, braća Jaramaz, Marinelio, Musa, Musić, Mišković, Vojinović…….

Prve dve godine, 2012. i 2013. turnir je igran kao „Memorijal Luke Stančića“, u znak sećanja na trenera koji je Metalac uveo u Prvu saveznu ligu SFRJ 1972/73. a potom je uspešno radio u Bosni, Vojvodini, Kuvajtu, odnosno kao selektor mlađih selekcija reprezentacija Jugoslavije na evropskim i svetskim prvenstvima mladih košarkaša.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.