Hisense Group kupilo Gorenje

Kompanija Gorenje izabrala je kinesku grupu Hisense za strateškog partnera. Hisense je ponudio cenu od 12 evra po akciji pod kojom je stekao vlasništvo od 50% + 1 akcija Gorenja u postupku preuzimanja.

Prema nezvaničnim informacijama časopisa Finance, kompanija Gorenje d. d. je u procesu pronalaženja strateškog partnera dobila 3 obavezujuće ponude od tri kineske kompanije – Haier, Hefei Meiling i Hisense Electric. Od dva najbolja ponuđača zatraženo je da poboljšaju svoje ponude, a upravni odbor kompanije iz Velenja procenio je na osnovu razmatranih kriterijuma da je kineska grupa Hisense najbolji ponuđač. Na zvaničnom sajtu Gorenje Group navodi se da su upravo strateški elementi, kao osnova za pokretanje procesa strateškog partnerstva, zatim izvodljivost transakcije i cena po akciji, koja se nudi akcionarima, bili razmatrani kriterijumi na osnovu kojih se Gorenje odlučilo za Hisense.

Valjevo

Hisense grupa, osnovana 1969. godine, jedna je od većih u Aziji koja se bavi proizvodnjom bele tehnike i elektronike. Ima 13 proizvodnih pogona u Kini i nekoliko van granica ove zemlje, pre svega u Mađarskoj, Južnoj Africi, Egiptu, Alžiru, Francuskoj i Meksiku.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.