Valjevo juče bez novozaraženih korona virusom jer kasne rezultati!

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo o epidemiološkoj situaciji za subotu, 4. jul, u Valjevu nema novozaraženih od korona virusa, ali izveštaj je takav jer laboratorijski rezultati od 2. i 3. jula nisu stigli. U ostalim opštinama Kolubarskog okruga takođe nema novoobolelih, izuzev u Mionici u kojoj je registrovan 1 pozitivan slučaj.

Na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici Valjevo nalazi se ukupno 12 osoba, 7 iz Valjeva, 3 iz Uba i po jedna iz Lajkovca i Ljiga. U kućnoj izolaciji nalazi se 98 lica sa teritorije našeg grada, 8 iz Mionice, 5 iz Lajkovca, 4 iz Uba i 1 iz Osečine.

Ukupan broj pozitivnih na COVID 19 iz Valjeva je 301, a na teritoriji Kolubarskog okruga 426. Ukupno je 177 izlečenih iz Valjeva, a 270 iz okruga. Broj umrlih naših sugrađana je 19, dok je broj preminulih sa teritorije okruga 28 (3 iz Osečine, po 2 iz Lajkovca i Ljiga i po 1 osoba iz Mionice i Uba).

“Zbog nesigurne epidemiološke situacije izazvane naglim povećanjem broja novoobolelih od korona virusa, koja je pod kontrolom, po izveštaju valjevskog Zavoda za javno zdravlje i zaključcima Štaba, potrebno je da zdravi pojedinci, preduzetnici i pravna lica dosledno sprovode mere i zaključke Kriznog štaba i Štaba za vanredne situacije. Lica iz kontakta sa laboratorijski potvrđenim  obolelim (u samoizolaciji) treba da se ponašaju u skladu sa preporukama epidemiologa i nalozima iz rešenja sanitarnog inspektora, a oboleli u kućnoj izolaciji da poštuju terapijske i dijagnostičke postupke ordinirajućeg lekara. Štab poziva organizatore proslava da s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, postupe odgovorno i odlože održavanje proslava. Ukoliko se odluče za održavanje proslava, od posebnog je značaja da se i organizatori i učesnici proslava strogo pridržavaju obaveznih mera”, navodi se u izveštaju o broju lica sa laboratorijski potvrđenom infekcijom korona virusa na dan 5. jula

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.