Kolaži “U susret svetlu” Jelene Vitorović

„U susret svetlu“, naziv je izložbe umetničkih kolaža Jelene Vitorović, diplomiranog sociologa, bibliotekara i organizatora nastave VIPOS-a, koja je otvorena u Studentskom klubu valjevske državne visoke škole.

Kolaži Jelene Vitorović, koja svoje radove izlaže samostalno prvi put u javnosti, nastali od najrazličitijih vrsta suvog lišća i plodova prirode kao njena potreba, kako sama autorka kaže, da se na umetnički način iskaže njena ljubav i srastanje sa prirodom, kao važan segmen njenog privatnog života.

Valjevo

Jelena Vitorović je na izložbi u Studentskom klubu VIPOS-a predstavila svojih 25 radova za čiju izradu, ako se ne računa prikupljanje, kao i pravilno sušenje i presovanje koje traje duže, utroši gotovo celu noć. Jer, kolaži naše koleginice, između ostalog, pored zimzelenih grančica, suvog lišća i vlati trave, sadrže i zrna plodova bporovnice, šipurka, aronije i kupine.

Za izložbu prikaz i recenziju je pripremila doskorašnja profesorka VIPOS-a Jovanka Božić, koja jeinspirisana radovima JeleneVitorović, napisala i nekoliko stihova haiku poezije.

„Jelena otkriva lepotu u zrelim darovima jeseni. Sa umećem nadahnutog otkrivanja, zanesenog traganja, odabiranja i umetničkog oblikovanja obilja izdanaka pejzaža, Jelena ovaploćuje originalnu unutrašnju potrebu u slikama pred nama“, stoji u recenziji Jovanke Božić.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.