Lokalni front: 333 puta bolje?

Neposredno pred početak sednice gradske Skupštine, koja je održana u petak, 9. februara, akivisti Lokalnog fronta pojavili su se pred zgradom Gradske uprave sa transparentima, kojima su želeli da skrenu pažnju javnosti da odbornici u valjevskom parlamentu primaju 333,33% veću nadoknadu po sednici, kao i da ukažu da će ti “profesionalni dizači ruku” izglasati veće cene usluga JKP “Vidrak”.

Aktivista Lokalnog fronta Đorđe Petković kaže da je nejasno koje su se okolnosti promenile, šta je to drugačije u odnosu na prethodne dve godine i zbog čega bi se povećale naknade?

“Može biti da je danas mnogo teže, nego pre, sedeti nekoliko sati i ne javljati se za diskusiju ni po jednoj tački dnevnog reda? Možda su im ruke danas mnogo teže, pa je bilo potrebno dodatno ih motivisati kako bi ih dizali? Teško je razumeti! Profesionalni dizači ruku su apsolutno ravnodušni prema građanima. Zahvaljujući njima dobili smo nevidljive mostove, brane koje umesto da štite od poplava, poplave izazivaju, malo Šabana za mnogo para i još mnogo, mnogo toga. Kada će građani zaslužiti bolji život koji im se obećava?” pita Petković.


Nagoveštavajući da će odbornici izglasati povećanje usluga “Vidraka”, on je ovom prilikom podsetio da su prošle godine povećane cene komunalnih usluga i to više puta. Kako usluge Parking servisa, tako i Vodovoda.

“Valjevke i Valjevci moraće dobro da istresu džepove kako bi ispratili apetite gradskih vlasti. A šta građani Valjeva dobijaju? Samo jedno i to veliko ništa! Povećanje cene usluga “Vidraka” neće voditi povećanju kvaliteta. Prethodna direktorka pokazala je da pod ulaganjem misli na sopstvenu udobnost. Kupila je novi auto za rad i van radnog vremena. Mada, ako budemo dovoljno maštoviti, možemo da naslutimo razna nepotrebna, izmišljena radna mesta koja će se finansirati ovim povećanjima”, kazao je Petković.

On se ovom prilikom osvrnuo i na problem aerozagađenja uz napomenu da je Grad Valjevo već neko vreme u stanju ugroženost i da su Valjevci svake zime zdravstveno ugroženi”

“Šta su uradili da vazduh postane čistiji u Valjevu? Slikali se sa ministrom za životnu sredinu? Stavili maske? Ali, njihove maske padaju kada vidimo da su budžetom opredelili 3 miliona dinara za energetsku efikasnost za godinu dana. Šta to može da se uradi i to još energetski efikasno, za 3 miliona? Moramo da menjamo stvari, da stvorimo uslove za život našoj deci kako ne bi više bežala odavde”, istakao je Đorđe Petković.

Petković je pozvao građane da se pridruže Lokalnom frontu, jer kako je rekao “samo zajedno možemo da se otarasimo ljudi, koji umesto da rešavaju naše probleme, vlast koriste za uhlebljenje svojih žena, ljubavnica, sinova i ćerki, rođaka”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.