Lokalni front: 4,5 miliona razloga da pitamo gde je most!

“Zašto javna nabavka broj 12/2017-1 nije realizovana po tenderskoj dokumentaciji i tehničkoj specifikaciji?”, pitanje je na koje žele odgovor meštani sela Petnica i aktivisti Lokalnog fronta Valjeva, navodi se u novom saopštenju Lokalnog fronta.

Aktivisti ovog udruženja u saopštenju ističu da su to pitanje više puta javno uputili predstavnicima izvršne vlasti grada Valjeva, a isto je meštanin sela Petnica Željko Trifunović postavio direktno gradonačelniku.

“Odgovor su pokušali da daju zamenik gradonačelnika i načelnik odeljenja za infrastrukturu grada Valjeva na današnjoj sednici Skupštine grada Valjeva. Odgovore na naša pitanja nismo čuli, sem traženja nekakvih izgovora koji nemaju veze sa realnošću. Naime, što se mosta tiče, obrazložili su da su bili potrebni dodatni radovi za izgradnju dva kamena oslonca ukupne dužine 4 metra i visine 1 metar, što bi po njihovim rečima, prevazišlo 10% od cene ove javne nabavke. Ko se imalo razume u građevinu i tržišne cene, suma od 442.959,24 dinara bila bi i više nego dovoljna za navedene radove!”, precizira se u saopštenju Loklanog fronta, čiji aktivisti upućuju da je to samo jedan od pokazatelja kako se arči novac građana Valjeva.

U saopštenju koje je poslato medijima dalje se kaže: “Odgovore i obrazloženja zašto nisu realizovani drugi radovi predviđeni ovom javnom nabavkom nismo čuli! Još jednom podsećamo da ništa od radova predviđenih tehničkom specifikacijom u odeljku VII, a tiču se postavljanja ograde unutar pećine nije realizovano. Ne postoji ni pisani sadržaj na informativnim tablama koji je definsan odeljkom IX, nije uklonjen otpad i granje što je bilo precizirano odeljkom I predmetne tehničke  pecifikacije. U odeljku VI predviđena je ugradnja 110 stubova, a ugrađeno je samo 37. Dakle i ono što je urađeno, urađeno je samo u 1/3 od predviđenog”.

Loklani front Valjeva  navodi da neće odustati od traženja odgovora na ova pitanja i koristiće sva zakonom dozvoljena sredstva da dođe do istine, bez straha, bez stranaka, bez lidera, bez kompromisa!

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.