NAGRADA „KRUŠIKU” NA MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI „PRONALAZAŠTVO-BEOGRAD 2018”

U Beogradu je od 07. do 11. maja 2018. godine, u Galeriji Doma Vazduhoplovstva i PVO održana 35. Međunarodna izložba pronalazaka, novih tehnologija i industrijskog dizajna „PRONALAZAŠTVO-BEOGRAD 2018”. Na ovoj manifestaciji učešće je uzela preduzeća iz 24 države sa svojim projektima.

Izložbu je pripremio i organizovao Savez pronalazača Beograda uz saradnju sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije.  Koncepcija izložbe sa svojim bogatim sadržajem tradicionalno povećava zainteresovanost za učešće velikog broja pronalazača, instituta , fakulteta i privrednih preduzeća. Održavanje izložbe je mesto susreta pronalazača sa svojim rešenjima i poslovnih ljudi za ulaganja, proizvodnju i plasmana na tržištu.

Naša HK „Krušik” a.d. je dobla pehar sa likom Nikole Tesle i diplomu Svetskog Foruma Istraživača i Inovatora (WFRI) od strane Ruske Federacije kao domaćina ovogodišnje izložbe.

Pehar je dodeljen za najkompletniji nastup, koji podrazumeva kvalitetne projekte i marketinški nastup koji je od strane žirija ocenjen kao najuspešniji na izložbi. U marketinškom smislu kompanija i prijavljeni projekti su predstavljeni putem kvalitetnih panoa, uzoraka (prototipova novih proizvoda) i video prezentacijom, odnosno kvalitetnog filma novog tehnološkog postupka izrade komore raketnog motora. Takođe su bili prisutni promoteri (stručni predstavnici iz kompanije) koji su vršili šira objašnjenja prijavljenih projekata i odgovarali na pitanja žirija. Pored svega navedenog žiri je ocenio i sam estetski izgled našeg izložbenog prostora kao najbolji na manifestaciji.

Valjevo Pehar sa likom Nikole Tesle i diplomu našem predstavniku, Milanu Jeličiću, izvršnom direktoru za pravne i ekonomske poslove, uručio je Đuro Borak, predsednik Saveza Pronalazača Beograda.

Holding korporacija „Krušik” a.d. je dobila i Zlatnu plaketu i Veliku zlatnu medalju sa likom Nikole Tesle za grupu projekata:
– Novi postupak izrade komora raketnog motora ,
-Minobacačka municija specijalne namene (dimna i osvetljavajuća) dugog dometa kalibra 120 mm sa upaljačem ETU, E365 :ž

  • Osvetljavajuća minobacačka mina 120 mm Mk15 i
  • Dugodimeća minobacačka mina 120 mm Mk15.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.