14. Festival duvan čvaraka

Povodom održavanja tradicionalnog 14. Festivala duvan čvaraka, juče je u Maloj sali Skupštine grada održana konferencija za novinare. Predsednik Organizacionog odbora festivala Nikola Radojičić najavio je predstojeću manifestaciju i rekao da se može očekivati bogat kulturno – umetnički program. Prijavljeno je preko 200 učesnika prodajne izložbe i 92. ekipe koje će učestvovati u pravljenju šoder i duvan čvaraka.

„Želim da Vas pozdravim ispred Saveta stalne manifestacije grada Valjeva i Festivala duvan čvaraka. Već drugi put za redom se organizuje dva dana na platou Centra za kulturu, odnosno na Keju reke Kolubare. Ispred Turističke organizacije Valjevo mogu da kažem da je ove godine velika zainteresovanost za učestvovanje. Pripremili smo turističku šetnju gradom i određene popuste koje putnici u okviru akcije „Kupi kartu i ostvari popust“ mogu ostvariti u mesarama, slobodan ulaz u Narodnom muzeju, Modernoj galeriji i sve to uz pratnju vodiča. Potrudili smo se da medijski promovišemo festival i očekujemo veliku posećenost“, rekla je direktorka Turističke organizacije Valjevo Ana Marković.

Festival duvan čvaraka

U subotu je predviđeno otvaranje takmičenja u spravljanju valjevskih šoder čvaraka u 12 časova, nakon čega će uslediti kulturno – zabavni program, koncert Danice Krstić, „Dvojka fest“ – takmičenje u igranju narodnog kola kao i dodela priznanja najboljim takmičarima valjevskih šoder čvaraka. Poslednjeg dana vikenda od 12 časova predviđen je kulturno – zabavni program, svečano otvaranje 14. Festivala duvan čvaraka, koncert Radiše Trajkovića – Đanija i na samom kraju ove manifestacije, dodela priznanja najboljim majstorima 14. Festivala duvan čvaraka.

Povodom 14. Festivala duvan čvaraka u Valjevu, u saradnji sa „Srbija vozom“, Turističkom organizacijom Valjevo i gradom Valjevom, organizovaće se posebni vozovi koji će polaziti iz stanice Topčider. U subotu će saobraćati voz „Romantika“, a u nedelju novi savremeni voz „Štadler“.

Akcija“Srbija voza” povodom valjevskog Festivala duvan čvaraka – “Kupi kartu i ostvari popust”

Festival duvan čvaraka traje dva dana, a počinje u subotu, 5. oktobra. Glavni pokrovitelj festivala je grad Valjevo, a sponzori koji su pomogli organizaciji ove manifestacije su Krušik, Bosis i Valjevska pivara.

 

Izvor: Valjevo.rs

Foto: Valjevo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.