Najbolja srpska skijašica testira stazu Crni Vrh

U subotu, 28.januara 2017. godine naša najbolja i najuspešnija skijašica Nevena Ignjatović biće gost na Divčibarama, gde će isprobati stazu Crni Vrh, koja je ove godine počela sa radom.

Valjevo

Ona će takođe pokazati svim prisutnim posetiocima njen autentični stil vožnje, nakon čega će se družiti sa skijašima. Nevena trenutno boravi u Srbiji i pravi kratak predah od takmičenja, a svoje vreme je odlučila da provede i na planini na kojoj je počela svoju karijeru. Nevena Ignjatović (26), ovog meseca je, na FEC kontinentalnom kupu u Južnoj Koreji, u disciplini slalom osvojila 1. mesto i 3. mesto u veleslalomu sa najboljim FIS bodovima u karijeri. U ski centru Yongpyong, ona će se takmičiti na Zimskim Olimpijskim Igrama 2018. Na svetskoj rang listi Nevena zauzima 55.mesto u slalomu i 177. mesto u veleslalomu. Na Divčibarama je ove sezone počela sa radom nova ski staza Crni vrh. Ovo je prva staza na Divčibarama koja ima i veštački sistem za osnežavanje, te njen rad neće toliko zavisiti od trenutnih vremenskih uslova. Ski staza Crni vrh dugačka je 850m, sa visinskom razlikom od 180m. Poseduje dvosednu žičaru i kapacitet joj je 1200 skijaša na sat. Po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.