Analize pokazale – Pijemo vodu koja je među najboljom u Srbiji

Da Valjevci piju kvalitetnu vodu koja se kotira kao jedna od najboljih u Srbiji pokazale su sve dosadašnje analize. Prema tim analizama nijedan uzorak vode za piće nije bio neispravan u prošloj godini. To su potvrdile i interne i eksterne kontrole vezane za proveru ispravnosti i kvaliteta vode koju pijemo u Valjevu.

“Mi u svojim laboratorijama godišnje radimo preko 12.000 fizičko hemijskih i mikrobioloških analiza, kako uzoraka vode u toku procesa prerade, tako i na distributivnoj mreži. Zahvaljujući ovolikom broju uzoraka u internoj kontroli u 2017. godini nije bilo nijednog neispravnog uzorka u distributivnoj mreži, o čemu svedoče i zvanični rezultati Zavoda za javno zdravlje, kao naše eksterne kontrole”, kaže prvi čovek valjevskog Vodovoda Đorđe Milanović i ističe da retko koji grad može takvim rezultatima analiza da se pohvali.

Valjevski Vodovod je prošle godine otvorio mikrobiološku laboratoriju i kontinuirano ulaže u opremu. Početkom ove godine investirano je dodatnih 1.8 miliona dinara u laboratoriju, nabavljen je spektrofotometar DR 6000 Hach i  vodeno kupatilo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.