Navijačko rivalstvo ne ruši drugarstvo

Komantar “Navijačko rivalstvo ne ruši drugarstvo”, koji je ispod jedne fotografije na Instagramu napisao naš mladi Valjevac Strahinja Tomić, prerastao je brzinom svetlosti u snažnu poruku koju su sa društvenih mreža preneli brojni mediji. Naime, trinaestogodišnji Strahinja Tomić fotografisao se sa fudbalerom Partizana Bojanom Ostojićem u dukserci Crvene Zvezde. Novinari poznatih medijskih kuća okarakterisali su tu fotografiju i komentar našeg mladog Valjevca kao “vraćanje nade u zdravo rivalstvo” i izrazili nadu da će ovo u budućnosti postati praksa na obe strane Topčiderskog brda.

Fudbaler Partizana Bojan Ostojić, koji je u ovom slučaju “sporedni igrač” priče, izjavio je za Telegraf da mu je posle prijateljske utakmice Teleoptik – Radnički u Zemunelu prišao jedan dečak iz Valjeva u Zvezdinoj dukserici, koji inače igra za Radnički i pitao ga da li može da se slika sa njim, kao i da li mu smeta što je u dresu Zvezde. “Naravno da mi nije smetalo i napravili smo zajedničku fotku. Sve bi trebalo da nas krasi zdravo rivalstvo i ovaj dečak me je oduševio”, izjavio je Ostojić za Telegraf.

Tako je nastala fotografija koju je Strahinja Tomić okačio na Instagram uz ne samo jedan u nizu komantara koji je oduševio Srbiju, već i vrlo jasnu poruku koja tera da se većina “Delija” i “Grobara” postide.

Valjevo

Učenik 8. razreda Prve osnovne škole Strahinja Tomić, koji trenira fudbal od svoje sedme godine i koji sa ekipom Radničkog osvaja brojne turire, za valjevskaposla.info kaže da je, uprkos tome što je navijač Zvezde, želeo da se slika sa Ostojićem jer igra na poziciji štopera kao i on.

“Želeo sam da se slikam sa svojim omiljenim igračem iz Partizana, jer su i oni poznati u Evropi. Drug me slikao telefonom, a Ostojić je čak rekao da se slobodno opustim i raširim jaknu da se vidi Zvezdina dukserica”, prepričava događaj mladi Tomić, kome su inače omiljeni fudbaleri Mesi i Vujadin Savić.

Za vest da je “izašao” u novinama njegovoj majci javio je trener, a ova fotografija na njegovom Instagram profilu, za sada, ima preko 260 lajkova. Među prvima koji je kliknuo da mu se ta Strahinjina objava sviđa upravo je fudbaler Partizana Bojan Ostojić.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.