Ortopedija: Novi dušeci i posteljina

Grad Valjevo je budžetom opredelio oko 500.000 dinara za nabavku 40 novih dušeka za krevete i 40 kompleta posteljina za Odeljenje ortopedije Opšte bolnice u Valjevu.

Valjevo

Na inicijativu gradonačelnika grada Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića ortopedija je opremljenja novim dušecima i posteljinom nakon saniranja situacije zbog pojave stenica, kada je ovo odeljenje iseljeno u decembru. U međuvremenu je izvršena  kompletna dezinsekcija i krečenje. Nakon toga se čekao propisani vremenski period radi eventualnog ponavljanja postupka, a posle obavljene kontrole, u skladu sa merama koje su preduzete i opremanjem, odeljenje je ponovo stavljeno u funkciju.

Valjevo

Tim povodom, gradonačelnik Gvozdenović obišao je Odeljenje ortopedije sa saradnicima i istakao da će grad Valjevo i ubuduće pomagati Opštoj bolnici, ali i Domu zdravlja, ocenjujući da bi te dve zdravstvene ustanove trebalo da imaju skladnu koordinaciju. „Učinićemo sve da Opšta bolnica Valjevo zna da Grad želi i hoće da pomogne. U Domu zdravlja ćemo otvoriti specijalističke ambulante, kako bi rasteretili bolnicu od pružanja specijalističkih usluga. To se pre svega odnosi na internističke ambulante, ali i na druge. Planiramo i nabavku za Dom zdravlja modernog novog rendgen aparata i potpuno opremljenog sanitetskog vozila. Sa menadžmentom bolnice dogovorićemo u narednim mesecima na koji način možemo da pomognemo, kao što je nabavka novih aparata iz sektora dijagnostike, ali i renoviranja odeljenja“, rekao je gradonačelnik Gvozdenović prilikom posete naglašavajući da Grad stoji na raspolaganju Opštoj bolnici Valjevo.

Valjevo

Načelnik Odeljenja ortopedije dr Saša Vukićević rekao je ovom prilikom da je u periodu dok je ortopedija bila izmeštena zbog pojave stenica, na drugim odeljenjima bilo zbrinuto oko 50 pacijenata najčešće sa prelomima kuka, butne kosti i potkolenice. On se zahvalio Gradu, menadžmentu bolnice, ali i drugim službama bolnice gde su bili smešteni pacijenti ortopedije u proteklih nešto više od mesec dana.

Valjevo

Direktor Opšte bolnice Valjevo dr Zoran Đurić istakao je ovom prilikom da je svaka pomoć dobrodošla i izrazio zahvalnost gradonačelniku naglašavajući da bolnica nije bila u mogućnosti sopstvenim sredstvima da finansira opremanje ortopedije. „Danas su počeli radovi na renoviranju pedijatrije i trajaće oko 40 radnih dana i mi izražavamo veliku zahvalnost Matiji Nastasiću, fudbaleru koji je iz Valjeva i koji je prepoznao potrebu i imao je želju da pomogne pri sanaciji pedijatrije. Uradićemo stolariju, podove, krečenje, rekonstrukcija elektro instalacija“, rekao je direktor Opšte bolnice.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.