Počela rekonstrukcija Odeljenja pedijatrije

Donacijom našeg sugrađanina, fudbalera Matije Nastasića, počela je rekonstrukcija i sanacija Odeljenja pedijatrije Opšte bolnice Valjevo.

Valjevo

Matija Nastasić

Odeljenje pedijatrije smešteno je u posebnoj zgradi iznad Odeljenja neurologije i zbog same starosti objekta i nedostatka sredstava do sada nisu izvođeni radovi na ozbiljnijem održavanju i rekonstrukciji, iako je ideja i potreba postojala odavno. Dečije odeljenje ima kapacitete 19 postelja i još 10 ležaja za majke pratilje.

Valjevo
Na odeljenju su u toku građevinski radovi koji podrazumevaju zamenu kompletne elektroinstalacije i rasvete, postavljanje novih podova, zemenu spoljašnje sa novom PVC stolarijom, kompletnu zamenu unutrašnje stolarije, sređivanje sanitarnih čvorova i kupatila sa keramičarskim radovima, molersko-farbarske radove, nabavku opreme za krevete. Izvođač radova ispred donatora je G.P. Greda Valjevo, a rok za završetak je oko 40 radnih dana.

Nakon rekonstrukcije poboljšaće se infrastrukturni uslovi pedijatrijskog odeljenja u Opštoj bolnici Valjevo. Potom će uslediti i aktivnosti na nabavci medicinske opreme. Godišnje se na pedijatrijskom odeljenju hospitalizuje oko 1.000 pacijenata kojima je obezbeđena dijagnostika i lečenje predviđeno za sekundarni nivo pedijatrijske zdravstvene zaštite.

Valjevo
– Opšta bolnica Valjevo se zahvaljuje g-dinu Matiji Nastasiću na humanom gestu koji će omogućiti odlične uslove hospitalizacije našim najmlađim sugrađanima kao i njihovim pratiocima. Za bolnicu ovakva pomoć je neprocenjiva jer se na ovakav način za decu stvaraju uslovi kakvi dolikuju 21. veku. Nadamo se da će se i drugi društveno odgovorni ljudi ili firme povesti za ovakvim primerom i omogućiti da u okviru naše bolnice i druga odeljenja dobiju adekvatne uslove smeštaja – rekao je v.d. direktor OB Valjevo, dr Zoran Đurić.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.