Poseban dan u obdaništu “Bambi”

U susret “Dečijoj nedelji”, koja traje od 7. do 11. oktobra, deca i vaspitači predškolske ustanove “Milica Nožica” u Valjevu priredili su lutkarsku predstavu “Deca deci osmeh nude, bajka je oživela velike ljude” za decu ometenu u razvoju koja su obuhvaćena Dnevnim boravkom u Popučkama. Predstavu i druženje mališana podržala je Eparhija Valjevska na čelu sa episkopom Milutinom i valjevska trgovinska kuća “Europrom”.

PU Milica Nožica

Zlatomir  Marković direktor Dečije ustanove u Valjevu kaže da je za njih svaka nedelja dečija ali da su ovom predstavom želeli da pokažu deci sa posebnim potrebama da nisu zaboravljeni i da još neko misli na njih. Za narednu, zvanično „Dečiju nedelju“ najavio je brojne programe koji će biti održani u Ustanovi ali i na drugim mestima u gradu.

Sveštenik Filip Jakovljević je rekao da je ovoga puta u pitanju skroman samodoprinos Eparhije Valjevske i Kancelarije za veronauku koja je tehnički podržala pripremu predstave i obezbedila deci poklone, sveske i bojanke.

„Kao što crkva pripoveda da svakoj čovekovoj duši treba prilaziti oprezno, tako posebno, kako bi neki prosvetitelji rekli na golubijim nogama, treba pristupati dečijoj duši. Ta mlada duša, ličnost koja se tek formira,  moramo i mi kao crkva uložiti dosta napora da ona uzraste u meri rasta Hristove visine, crkvi i otadžbini na korist, a roditeljima i svima nama na radost“, rekao je sveštenik Jakovljević.

Suzana Momčilović, koordinator Dnevnog boravka za decu sa posebnim potrebama zahvalila se domaćinima na toplom prijemu i druženju.

 „Kako je počela muzika i kako je počela predstava deca su se odmah uključila i to je ta inkluzija, to je ta socijalizacija. Oni su toliko socijalizovani da su slobodni da pridju i učestvuju u predstavi. Oni sada doživljavaju sasvim normalnim da budu sa decom koja su potpuno zdrava, da učestvuju onoliko koliko oni to mogu, ali je najvažnije da se oni ovome raduju“, rekla je za naš portal Suzana Momčilović.

 

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.