Pošta u štrajku: Ne isporučuju se pošiljke!

Kako prenose beogradski mediji, pošiljke svih vrsta neće moći da stignu na svoja odredišta a još uvek se samo razmatra podela penzija penzionerima kao socijalno ugroženoj kategoriji. Razlog ovome je što su u petak radnici u Regionalnom poštanskom centru u Beogradu, gde se vrši 90 odsto poštanskih preraspodela, obustavili rad.

Valjevo

Kako navode organizatori, zaposleni su se samoorganizovali i obustavili rad nezadovoljni visinom zarada, koje se kreću između 32.000 i 39.000 dinara. Ovom protestu su se priključili i poštari u Glavnom poštanskom centru Vojvodine u Novom Sadu a njihov primer kako najavljuju, slediće i poštari iz gradova širom Srbije. Kako Valjevskaposla nezvanično saznaju, valjevski poštari su se pridružili svojim kolegama u štrajku, i jedino što će redovno dostavljati jesu penzije, jer su penzioneri u sličnoj situaciji kao i poštari, i predstavljaju socijalno ugroženu kategoriju stanovništva.

Šta to znači za ostale građene je da sve vrste pošiljki (paketi, pisma, računi za struju, grejanje, telefon, sudski dopisi….) neće stizati, dok se zahtevi nezadovoljnih radnika Pošte ne ispune.

Valjevo

Radnici Pošte Srbije se izvinjavaju se građanima zbog neprijatnosti i mole ih za razumevanje, jer kako se navodi, zaposleni u pošti su dovedeni do ruba egzistencije.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.