Potpisan Sporazum o saradnji Valjeva i beloruskog grada Molodečno

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Belorusiji, u delegaciji premijera Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije, potpisao je danas Sporazum o saradnji grada Valjeva i beloruskog grada Molodečno. Potpisivanju sporazuma prisustvovali su predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i ministar obrane u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević.

Valjevo

Sporazum o saradnji grada Valjeva i grada Molodečno definiše razvijanje saradnje u sferama delatnosti od zajedničkog interesa: ekonomiji, industriji, trgovini, zaštiti životne sredine, turizmu, kulturi, humanitarnoj sferi, obrazovanju, sportu, preduzetništvu, informativnim tehnologijama, gradskom planiranju i sistemu saobraćaja.

Tokom dvodnevne posete Belorusiji, premijer Vučić imaće odvojene bilateralne susrete sa predsednikom Republike Belorusije Aleksandrom Lukašenkom i premijerom Andrejom Kobjakovim, sa kojim će prisustvovati ceremoniji potpisivanja više međudržavnih sporazuma.

Srpski premijer sastaće se i sa predsednikom Saveta Republike Nacionalne skupštine Republike Belorusije Mihailom Mjasnikovičem i predsednikom Predstavničkog doma Nacionalne skupštine Republike Belorusije Vladimirom Andrejčenkom.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.