Pregledano preko 100 ljudi u Pričeviću

Na inicijativu Mesne zajednice Pričević, Dom zdravlja Valjevo je i ove godine za vreme Ovčarske izložbe i Festivala jagnjećeg pečenja organizovao besplatne preglede meštana ovog i okolnih sela. Dom zdravlja je ovom akcijom ujedno obeležio Svetski dan srca (29. septembar, po kalendaru Svetske zdravstvene organizacije).

Valjevo

Ukupno je pregledano 105 ljudi, koliko je i prošlo opšti pregled kod dva tima lekara opšte medicine. Uz kontrolu pritiska i pluća, hronični bolesnici su posavetovani u vezi uzimanja redovne terapije. Služba polivalentne patronaže izmerila je nivo šećera u krvi kod 90 ljudi. Obavljeno je 90 ultrazvučnih pregleda za 60 meštana jer je polovini urađen i snimak abdomena i štitne žlezde. Kardiolog je imao 43 pregleda, a ORL specijalista 38. Služba hitne pomoći pružila je urgentnu pomoć posetiocu kojem je pozlilo zbog naglog skoka krvnog pritiska.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.