Prijem za državnog prvaka-rvača Marka Jovanovića

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović priredio je prijem za Marka Jovanovića koji je četvrti put za redom postao prvak države u rvanju u slobodnom stilu. Osvajanjem titule prvaka države, Jovanović je ostvario vrhunski sportski rezultat po kriterijumima Sportskog saveza Srbije, čime je obezbedio status kategorisanog vrhunskog sportiste.

Gradonačelnik Gvozdenović naglasio je ovom prilikom da sport ima značajno mesto u životu mladih ljudi, kao i to da grad Valjevo sa ponosom ističe da ima državnog prvaka. „Ponosni smo na to što je jedan Valjevac, naš sugrađanin, ostvario ovakav rezultat, ponosni smo na to što je ostao u Valjevu i nije otišao u neki veći klub, što je inače slučaj u sportu. Grad Valjevo želi da promoviše one koji su uspešni, mlade ljude koji osvajaju nagrade, one koji postanu prvaci države sa skromnim sredstvima koja se izdvajaju za njihove treninge i takmičenja. Negovaćemo zdravu takmičarsku atmosferu, želimo da u Srbiji pokretač bude upravo rad i kritičko mišljenje. Aplauze zaslužuju oni koji su poput Marka Jovanovića, mladi ljudi koji su ostvarili sjajne rezultate“, rekao je gradonačelnik na današnjem prijemu.

Zahvalivši se gradonačelniku što je povodom izuzetnog rezultata Rvačkog kluba „Mladost“, organizovao prijem, Marko Jovanović je istako da ovo nije prvi put da mladi rvači postižu zapažene rezultate, ali da je prvi put gradsko rukovodstvo prepoznalo potrebu da pozdravi takav uspeh.

„Rvački klub „Mladost“ je u Somboru na prvenstvu države osvojio osam medalja u slobodnom stilu za sve uzraste, od toga četiri zlatne. Ja sam četvrti put za redom postao prvak države, što je jedini vrhunski rezultat u Gradu.  Osim toga ove godine osvojili smo 15 državnih medalja u grčko-rimskom stilu, to su Olimpijske discipline rvanja. Po svim tim parametrima smo najuspešniji klub i nosilac vrhunskog sporta u Gradu“, rekao je Jovanović osvrnuvši se na uslove u kojima treniraju članovi Rvačkog kluba „Mladost“ koji postoji već četiri decenije. „U proteklih 40 godina nismo uspeli da obezbedimo stalan prostor za treninge, a bili smo i u situaciji da dve nedelje pred državno prvenstvo, nemamo gde da treniramo. Od septembra nećemo imati gde da treniramo, tako da se nadam da će Grad pomoći i prepoznati naše vrhunske rezultate. Do sada smo samo dobijali obećanja i ja se nadam da ćemo ovog puta videti neki konkretan pomak“, rekao je Jovanović.

Pored toga što je do sada četiri puta bio prvak države, Jovanović je i  kao član reprezentacije Srbije, osvojio je tri mediteranske medalje: bronze u grčko-rimskom stilu (2012.) i slobodnom stilu (2014.). U neolimpijskoj disciplini beach wrestling (rvanje na pesku) osvojio je srebro na prvenstvu Sveta 2012. godine. Pored rada u matičnom klubu, trener je kadetske reprezentacije Srbije u slobodnom stilu od 2015. godine i koordinator ženskog rvanja u Srbiji.

Prijemu kod gradonačelnika Gvozdenovića prisustvovao je i Goran Njegić, član uprave Rvačkog kluba „Mladost“. „Prvi put sam u situaciji da neko iz rukovodstva Grada ima sluha za dobre sportske rezultate iako sam ceo život u sportu. Želeo bih da u narednom periodu sport bude odskočna daska svim mladim ljudima u Valjevu i da svako ko napravi neki rezultat, ima mogućnost da napreduje u svom gradu. Voleo bih da svi naši sportisti poput Marka ostanu u našem gradu i da ovde postižu vrhunske rezultate“, ocenio je ovom prilikom Njegić.

Osim seniora Marka Jovanovića, na prvenstvu Srbije u rvanju u slobodnom stilu, održanom u Somboru, prvaci države postali su i pioniri Bojan Andrić, Luka Ranisavljević i Bojan Đurđević iz Rvačkog kluba „Mladost“.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.