Valjevo –primer dobre prakse u oblasti obrazovanja Roma

Na konferenciji o ulozi lokalne zajednice u sprečavanju osipanja učenika iz obrazovanja, koja je održana u utorak u Beogradu, Grad Valjevo je prezentovao svoj Lokalni akcioni plan za obrazovanje Roma, kao primer dobre prakse.

Valjevo

Konferenciju su organizovali EU, UNICEF i Centar za socijalnu politiku Beograda. Grad Valjevo su predstavljali Radoica Rstić, predsednik Saveta za socijalnu politiku grada Valjeva i predsednik Komisije za inkluziju Roma i Zora Bojičić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti.

Valjevo

Rezultati koje je Valjevo postiglo u ovoj oblasti i aktivnosti u prethodnom periodu su pohvaljene od strane predstavnika relevantnih institucija u Srbiji iz oblasti socijalne zaštite. Valjevo je prezentovalo svoje aktivnosti, koje su primer dobre prakse i model za druge lokalne samouprave.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.