Protest DS-a zbog ukidanja Sigurne kuće

Gradski odbor Demokratske stranke u svom saopštenju za javnost izražava protest povodom ukidanja Sigurne kuće u Valjevu.

“Nedopustiva je nebriga i neodgovornost gradskog rukovodstva za žrtve porodičnog nasilja, pogotovo što su u pitanju žene i deca. Šta ako se takav slučaj dogodi danas? Gde će se smestiti i skloniti žrtve porodičnog nasilja, uzimajući u obzir da je izuzetno hladno vreme? Da li svi oni imaju nekoga gde se mogu smestiti danas? Dok je Demokratska stranka participirala u gradskoj vlasti, obezbeđen je prostor za Sigurnu kuću, koja je u samom startu bila samo nužni smeštaj, ali se radilo na tome da se pronađe adekvatan prostor. O tada su prošle četiri godine, ali nije bilo ni volje niti znanja da se obezbedi adekvatan prostor od strane novog gradskog rukovodstva”, navodi se između ostalog u saopštenju valjevskog DS-a.

Valjevo

Lokalne demokrate ističu da nova gradska vlast nema usvojenu Strategiju za socijalnu politiku, koja je je važila do 2012. godine. Kako kažu, sve se svelo na praznu priču i obećanja.

“Ističemo da ne radi ni Urgentni centar za prihvat lica, čiju uslugu je takođe obezbedilo gradsko rukovodstvo na čelu sa Demokratskom strankom. Prethodnom strategijom je prihvaćena i usluga Pomoć u kući za seoska područja, ali sadašnje rukovodstvo seosko područje ne doživljava kao značajnog partnera, mada ga se uredno sete kada je vreme izbora”, naglašavaju demokrate.

Rukovodstvo  Grada Valjeva, sudeći njihovom saopštenju, nema osećaj za socijalno ugrožene kategorije društva, što se može videti i po raznim iznosima planiranim za “službena” putovanja, a od kojih građani nemaju nikakvu korist. Prema njihovim rečima, do sada nisu prezentovani rezultati ovakvih službenih putešestvija, osim što su poslužila za slikanje i obilazak gradova Evrope o trošku poreskih obveznika.

Gradski odbor Demokratske stranke predlaže da se troškovi službenih putovanja odmah preusmere na obezbeđenje sredstava za kupovinu adekvatnog prostora za Sigurnu kuću.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.