Reporteri VAmateri: PSD Magleš – Drugi Tijanin pohod na Divčibare

Sa lica mesta fotografije šalju naši “Reporteri VAmateri”.

PSD Magleš Valjevo je uz pomoć Sandre Živković,grada Valjevo i udruženja Dobri ljudi organizovao planinarski pohod na Divčibarama. Povod je želja mlade Beograđanke, Tijane Stojanović koja je preminula nakon transplatacije pluća, a koja je htela da na Divčibarama kupi kuću ,živi na Divčibarama i organizuje planinarski pohod u čast nepoznatog donora od koga je dobila pluća.

Valjevo

Mladoj Sandri Živković iz Knjaževca, oboleloj od cistične fibroze, transplantacija pluća omogućila je da nastavi život.

Njena drugarica Tijana koja je bolovala od iste bolesti, preminula je 7 meseci nakon operacije. Sandra je u njenu čast je sa PSD Magleš Valjevo organizovala“Tijanin pohod na Divčibare”.
„Imale smo istu bolest, moja operacija je prošla uspešno, ali Tijana je preminula 7 meseci nakon transplatacije. Pored Tijanine želje da organizuje planinarski pohod, akcija ima za cilj širenje svesti o značaju zaveštanja organa i potpisivanju donorskih kartica, jer jedna takva kartica je i meni spasila život” kaže Sandra Živković.

Ove godine je potpisano 18 donorskih kartica , među novim donorima su i članovi PSD Magleš Valjevo,što nam je posebna čast jer smo učestvovali u organizaciji ovog događaja.

Na pohodu su bile dve kružne staze.

  1. Duža staza za planinare do Velikog Maljena u dužini od 15 km sa prelazom preko dve reke : Manastirice i Crne Kamenice – oko 5 sati pešačenja.
  2. Kraća staza za rekreativce do Velikog brda u dužini od 5 km. oko 2,5 do 3 sata pešačenja.

Na Drugom Tijaninom pohodu na Divčibare 03.06.2018 je učestvovalo 18 planinarskih društava iz Srbije ( 260 planinara) i oko 40 građana Valjeva koji su se odazvali na naše pozive za učešćem.

Valjevo

Valjevo

 

Vidimo se ponovo prve nedelje Juna 2019 u još većem broju.

Samo V E D R O !!

 


Valjevskaposla su uvela posebnu karticu pod nazivom “Reporteri VAmateri”, u kojoj ćete (po)moći da svojim fotografijama skrenete pažnju našim ostalim sugrađanima na dešavanja oko vas, ukažete na problematiku sa kojom se susrećete, pohvalite nečiji rad, ili jednostavno zabeležite fotoaparatom odnosno mobilnim telefonom nešto interesantno što mislite da vredi pomena.

U susret zajedničkoj akciji vas i nas, pišite nam i šaljite svoja foto-zapažanja u inbox naše Facebook stranice Valjevskaposla, ili na e-mail adresu [email protected], sa naznakom “Reporteri VAmateri”.


 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.