Reporteri VAmateri: PSD Magleš – Manastir Lelić

Sa lica mesta fotografije šalju naši “Reporteri VAmateri”.

Planinari PSD Magleš Valjevo ( 15 planinara) su u Subotu 05.05.2018. išli u pohode manastiru Lelić i najčistijoj reci u Srbiji a to je Gradac. Pređeno oko 16 km .

Valjevo

Ujutro je deo nas bio na liturgiji u manastiru ostali u obilasku rodne kuće vladike Nikolaja. U manastiru smo posluženi kafom i čajem i u 09:10 krenuli kroz Lelić i Bogatić ka izvoru Gradca.

Laganim tempom idemo seoskim putevima do skretanja ka izvoru Gradca u selu Bogatić.

Odmor na izvoru,pa pravac Šareno platno.

Šareno platno.

Valjevo

Duži odmor uz kafu i rashlađeno pivo u Gradcu na Šarenom Platnu ,uživanje u vodi a jedan naš član se i okupao. Kaže da mu nije hladno ,moguće da je tako ali kad se uđe u vodu nije svejedno.

Nastavljamo ka etno domaćinstvu Skok po Skok ( naravno uz pauzu za osveženje),pa desnom obalom Gradca ka Degurića pećini i Konjičkom klubu Degurić gde opet pravimo pauzu za osveženje.

Usput ima raznih stanovnika šume . Nediramo mi njih a ni oni nas.

Degurića pećina

 

Nastavljamo dalje ka Valjevu uz još jednu pauzu kod sledećeg kafića uz Gradac.

Društvo raspoloženo,puno šale i uživanja u lepotama Gradca. Vidimo se na sledećoj akciji.

Samo V E D R O !


 

Valjevskaposla su uvela posebnu karticu pod nazivom “Reporteri VAmateri”, u kojoj ćete (po)moći da svojim fotografijama skrenete pažnju našim ostalim sugrađanima na dešavanja oko vas, ukažete na problematiku sa kojom se susrećete, pohvalite nečiji rad, ili jednostavno zabeležite fotoaparatom odnosno mobilnim telefonom nešto interesantno što mislite da vredi pomena.

U susret zajedničkoj akciji vas i nas, pišite nam i šaljite svoja foto-zapažanja u inbox naše Facebook stranice Valjevskaposla, ili na e-mail adresu [email protected], sa naznakom “Reporteri VAmateri”.


 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.