Rotvajler napao dečaka – Da li je trebalo čekati da se ovako nešto desi?

Juče je u valjevskom naselju Peti puk, gde se održavao sportski dan za učenike, došlo do lakšeg povređivanje učenika L. Đ. (8) iz Valjeva kada ga je rotvajler iznenada napao i ujeo u predelu grudi.

Valjevo

Foto ilustracija, izvor: Youtube.com

Povređenog dečaka su odmah prevezli u  Urgentni centar Opšte bolnice, gde su dežurne službe i lekarska ekipa odmah reagovali. Povreda je sanirana i konstatovane su lakše povrede nastale ujedom u blizini ključne kosti. Nakon lekarske pomoći dečak je pušten na kućno lečenje.

Vlasnica rotvajlera Svetlana J. (48) je uhapšena i po nalogu tužilaštva određeno joj je policijsko zadržavanje. Prema nezvaničnim informacijama, rotvajler je bio na povocu, ali nije imao zaštitnu korpu na njušci, što je zakonska obaveza s obzirom na to da je u pitanju opasna rasa pasa.

Građani Valjeva su svedoci da retko koji vlasnik “ovakvih” pasa kroz grad šeta svog ljubimca sa korpom na njušci, a u nemalo slučajeva smo svedoci da se ovakve i slične “Opasne rase pasa” gradom šetaju i bez povoca i bez korpe. Naravno uz uvek isto obrazloženje vlasnika:

“Neće on…”

Kao i uvek ostaje pitanje da li je trebalo čekati da se ovako nešto desi, da dete bude povređeno, pa da ovaj zakon krene da se sprovodi? Molimo ovim putem sve nadležne institucije da se pozabave ovim pitanjem malo ozbiljnije, a molimo ujedno i vlasnike da poštuju ovaj zakon i da uvek imaju na umu zdravlje i bezbednost kako svoje tako i ostale dece u ovom gradu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.