Inspektori osuđeni zbog mita i droge!

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na po osam i sedam i po godina zatvora policijske inspektore u Valjevu Dejana Subotića i Milana Ćulafića.

Valjevo

Osuđeni su jer su primali mito od dilera dorge, kao i zbog prodaje kilograma zaplenjenog heroina za 12.000 evra. Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Valjevu od 11. maja 2017. godine kojom su inspektori osuđeni zbog izvršenja produženog krivičnog dela primanje mita i krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Njima je oduzeta imovinska korist stečena izvršenjem krivičnog dela od 12.000 evra koju su dužni da u dinarskoj protivvrednosti solidarno plate u korist budžet suda, kao i iznos od po 7.000 dinara, navodi se u presudi.

Subotić je osuđen, jer je prema presudi, od 2010. godine do 25. avusta 2013. godine kao šef Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Valjevu, neposredno zahtevao i primio novčanu korist za sebe od osuđivanog prodavca droge G.Đ, da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši radnje koje ne bi smeo izvršiti, kao i da ne izvrši sve službene radnje koje je morao izvršiti.

Valjevo

Dejan Subotić

Za svoje činjenje i nečinjenje je od G.Đ. uzimao po 100 evra nedeljno, zauzvrat mu saopštavajući poverljive informacije o akcijama polcije, kao i da li je neko od uhapšenih prijavio G.Đ. da je drogu kupio od njega.

Takođe ni jednom nije izvršio službenu radnju koju je morao da izvrši -pretres stana G.Đ.

Nakon što je G.Đ. izašao sa odsluženja kazne on je nastavio da mu za novac saopštava informacije.

Ćulafić je krajem januara pa do avgusta 2013. godine u Valjevu u zvanju mlađeg policijskog inspektora za suzbijanje maloletničke delikvencije neposredno zahtevao i primio za sebe novčanu korist od svedoka, da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši radnje koje ne bi smeo izvršiti i da izvrši sve službene radnje koje je morao izvršiti.

Milan Ćulafić

Subotić i Ćulafić su takođe osuđeni jer su sredinom maja 2013. godine, od droge koju je policija u Valjevu zaplenila i čuvala, oduzeli jedan kilogram heroina kojem su imali pristup zbog radnog mesta na kojem su bili zaposleni, da bi potom službenim vozilom drogu odneli i prodali je osuđenom G.Đ. za 12.000 evra, koji je on dalje ti heroin prodavao trećim licima.

Obojica su uhapšeni 2013. a otkaz u policiji su dobili 2016. godine.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.