Sistem za automatsku detekciju prekršaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu pojačaće kontrolu saobraćaja uz pomoć „Sistema za automatsku detekciju prekršaja“, koji se od  1. novembra realizuje na još tri lokacije u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Pored snimanja i detektovanja saobraćajnih prekršaja u raskrsnici Karađorđeve i  Sinđelićeve ulice, koje je počelo 20. novembra 2014. godine, video-nadzor će biti postavljen u Ulici Vladike Nikolaja, u neposrednoj blizini preduzeća „Publik“, u Ulici Vojvode Mišić, u neposrednoj blizini trgovinskog objekta „Sezam“ i u Ulici Majora Ilića kod parka „Pećina“.

Ovim sistemom će se primarno detektovati prekršaji prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, ali i drugi prekršaji koje čine vozači. Napominjemo da je ograničenje brzine kretanja u Ulici Vladike Nikolaja iz smera mesta Divci ka Valjevu, na mestu gde je postavljen jedan od sistema i kamera, 60 kilometara na sat, po postavljenom saobraćajnom znaku ograničenja brzine kretanja, a da je na preostale dve lokacije na kojima će se snimati prekršaji nedozvoljene brzine kretanja, brzina ograničena saobraćajnim znakom za naselje i iznosi 50 kilometara na sat.

Apelujemo na sve vozače da prilagode brzinu kretanja zakonskim ograničenjima i poštuju sve saobraćajne propise kako ne ugrožavali svoju

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.