Od 1. novembra biće u funkciji video-nadzor na nove tri lokacije u gradu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu pojačaće kontrolu saobraćaja uz pomoć „Sistema za automatsku detekciju prekršaja“, koji se od 1. novembra realizuje na još tri lokacije u Gradu. Video-nadzor postavljen je u Ulici Vladike Nikolaja, u neposrednoj blizini preduzeća „Publik“, u Ulici Vojvode Mišića, u neposrednoj blizini trgovinskog objekta „Sezam“ i u Ulici Majora Ilića kod parka „Pećina“.

Valjevo

Ovim sistemom će se primarno detektovati prekršaji prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, ali i drugi prekršaji koje čine vozači. Iz Policijske uprave Valjevo napominju da je ograničenje brzine kretanja u Ulici Vladike Nikolaja iz smera mesta Divci ka Valjevu, na mestu gde je postavljen jedan od sistema i kamera, 60 kilometara na sat, po postavljenom saobraćajnom znaku ograničenja brzine kretanja, a da je na preostale dve lokacije na kojima će se snimati prekršaji nedozvoljene brzine kretanja, brzina ograničena saobraćajnim znakom za naselje i iznosi 50 kilometara na sat.

Tokom oktobra, grad Valjevo je sproveo tender kojim je izabran izvođač radova za postavljanje „Sistema za automatsku detekciju prekršaja“ na još tri lokacije i taj projekat će biti realizovan tokom naredne godine.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Miroslava Pimića, u pitanju je postavljanje video sistema u Birčaninovoj ulici, na Obilaznom putu, kao i na izlaznoj kolovoznoj traci iz Valjeva ka Lajkovcu u Ulici Vladike Nikolaja, takođe u neposrednoj blizini preduzeća „Publik“. „Za video-nadzor na ove tri lokacije, iz budžeta grada Valjeva opredeljeno je osam miliona dinara iz sredstava koja se slivaju u gradski budžet od naplate kazni za saobraćajajne prekršaje. Postavljanjem video-nadzora sledeće godine na ove tri nove lokacije, imaćemo jednu zaokruženu celinu i unapredićemo bezbednost u saobraćaju u Gradu“, ističe Pimić.

Valjevo

Iz Policijske uprave Valjevo apeluju na sve vozače da prilagode brzinu kretanja zakonskim ograničenjima i poštuju sve saobraćajne propise kako ne bi ugrožavali bezbednost u saobraćaju.

Podsećamo, snimanje i detektovanja saobraćajnih prekršaja u raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, počelo je 20. novembra 2014. godine.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

2 comments

  1. Doveli kurtu i murtu u opstinu i za gradonacelnika i za zamenike,bicemo mi jos veca beda nego sto jesmo!Pimic seljak iz Dupljaja ne zna prostoprosirenu recenicu da sastavi,e Vucicu nismo za ovo glasali!!!!!