Slalom vožnja ski stazom Crni vrh na Divčibarama

Najbolja srpska skijašica, Nevena Ignjatović, danas je bila gost Divčibare Ski Resort-a, i svojom slalom vožnjom oduševila okupljene skijaše.

Valjevo

Ljubitelji skijanja, turisti na Divčibarama i svi oni koji su u subotu proveli dan na ovoj planini, imali su priliku da uživo posmatraju nekoliko spustova Nevene Ignjatović, niz ski stazu „Crni vrh”.

„Velika nam je čast što se naša najbolja skijašica – Nevena Ignjatović, odazvala  pozivu da poseti Divčibare i testira novu ski stazu.  Nevenin odziv i njena podrška dala nam je još veću motivaciju da nastavimo sa unapređivanjem rada skijališta i infrastrukture na stazi.“ – izjavio je Časlav Maksimović.

Osim testiranja staze, Nevena Ignjatović je održala i edukativni čas o skijanju, potpisivala je autograme, fotografisala se sa posetiocima Divčibare Ski Resort-a  i odgovala na njihova pitanja.

„Koliko mi je značajna ova planina, govori i činjenica, da sam nakon veoma napornog perioda, prihvatila poziv uprave staze i  došla danas da je testiram. Drago mi je što je Srbija dobila još jedno mesto na koje može ponosno da pozove sve ljubitelje ovog sporta. Ja sam svoja prva takmičenja imala na ovoj planini i drago mi je što danas baš ovde promovišem ovaj predivni sport kojim se bavim.“, izjavila je Nevena Ignjatović.

Valjevo

Nevena Ignjatović (26), ovog meseca je, na FEC kontinentalnom kupu u Južnoj Koreji, u disciplini slalom osvojila 1. mesto  i 3. mesto u veleslalomu sa najboljim FIS bodovima u karijeri.  U ski centru Yongpyong, ona će se takmičiti na Zimskim Olimpijskim Igrama 2018.  Na svetskoj rang listi Nevena zauzima 55. mesto u slalomu i 177. mesto u veleslalomu.

Ski staza „Crni vrh“ duga je 850 m, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Prošle godine na stazu je uveden sistem za veštačko osnežavanje. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.