Odeljenje ortopedije od ponedeljka normalno radi

Krajem decembra, Odeljenje ortopedije je iseljeno zbog pojave insekata i urađena je kompletna dezinsekcija i krečenje odeljenja. Prema akcionom planu završena su dva kruga dezinsekcije,  Nakon obavljene kontrole, a u skladu sa merama koje su preduzete, Odeljenje ortopedije je ponovo useljeno i stavljeno u funkciju. Što se tiče nabavke novih dušeka za krevete, obezbeđeno je sponzorstvo. Opšta bolnica Valjevo izražava veliku zahvalnost Gradu i gradonačelniku dr Slobodanu Gvozdenoviću, zahvaljujući čijem zalaganju je obezbeđenno sponzorstvo za nabavku dušeka i posteljine. Odeljenje je opremljeno sa 40 novih dušeka i 40 kompleta posteljine.

Valjevo

Načelnik Odeljenja ortopedije dr Saša Vukićević, izrazio je veliku zahvalnost svima koji su pomogli da se situacija blagovremeno stabilizuje.

Valjevo

Veliku zahvalnost dugujemo menadžmentu Opšte bolnice, zatim kolegama Opšte hirurgije i OP bloka, urologije i ORL odeljenja jer su nam ustupili svoje resurse i kapacitete na korišćenje kako bi služba normalno funkcionisala u ovom periodu. U ovom periodu zbog vremenskih uslova bio je i povećan broj hitnih stanja koja smo zbrinjavali i smeštali upravo na pomenuta odeljenja. U tom periodu je operisano oko 50 pacijenata sa prelomima kuka, potkolenica ili podlaktica najčešće. Populacija nije trpela što se tiče situacije na odeljenju. Hladan program je odložen i biće nastavljen po ažuriranoj listi čekanja već početkom februara. Nakon zadovoljenja svih sanitarnih uslova, krečenja, opremanja potpuno novim dušecima i posteljinom nastavljamo sa normalnim radom. Nažalost je ova situacija bila povod za kompletnu rekonstrukciju odeljenja, ali ogroman trud i entuzijazam svih zaposlenih se nastavlja u novim uslovima – rekao je dr Vukićević, pohvalivši kompletno osoblje pre svega medicinske sestre i spremačice u službi Ortopedije koje su se maksimalno potrudile da obave posao pri obnavljanju odeljenja Oropedije.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.