Sporazum Ekonomskog fakulteta i grada Valjeva o studentskim praksama

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu i grad Valjevo potpisali su danas sporazum o saradnji koji će studentima omogućiti praksu u institucijama i preduzećima u nadležnosti lokalne samouprave.

Sporazum su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Branislav Boričić i zamenik gradonačelnika Valjeva dr Dragan Jeremić, istakavši da će njihova saradnja dati rezultate već na leto, kada će prvi studenti imati priliku da steknu radna iskustva u svom gradu.

„Ekonomski fakultet sprovodi akciju koja je dobro došla u svim gradovima u Srbiji. Ova akcija ima obrise jedne akcije koja će uslediti za par godina, a to je sprečavanje odliva mladih ljudi. Jednostavno smo svedoci da veliki broj mladih ljudi sa najvećim mogućim kvalifikacijama ide u inostranstvo odmah posle završenih studija a to je nešto što ozbiljno devastira sve gradove u Srbiji. Ideja Ekonomskog fakulteta da njihovi studenti budu na praktičnom delu nastave  u našem gradu u ustanovama koje su pod ingerencijom grada Valjeva, javnim preduzećima, Gradskoj upravi a što da ne i u velikim privatnim kompanijama je sjajna i grad Valjevo je maksimalno podržava,“ rekao je Jeremić.

Valjevo

„Na Ekonomskom fakultetu trenutno ima oko 100 studenata iz Valjeva i većina dolazi iz Ekonomske škole. Za studente završnih godina fakultet obezbeđuje 1300 praksi u 300 uspešnih kompanija sa kojima ima zaključene sporazume o saradnji, ali sporazumima sa lokalnim samoupravama želimo da omogućimo studentima da obave praksu u svom gradu tokom letnje pauze,“ rekao je dekan Boričić.

Delegacija Ekonomskog fakulteta uručila je Matičnoj biblioteci „Ljubomir Nenadović“ Valjevo donaciju knjiga u vrednosti od 200.000 dinara sa idejom da se u gradskoj biblioteci formira poseban deo sa stručnim ekonomskim nalovima.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.