Stigao savremeni UZ aparat, a za dve sedmice stiže i skener!

U valjevsku Opštu bolnicu stigao je ultrazvučni aparat novije generacije, za čiju nabavku je novčana sredstva opredelilo Ministarstvo zdravlja. Novi ultrazvučki uređaj, dobre rezolucije sa tri sonde, biće na usluzi urološkim, gastroenterološkim i ginekološkim pacijentima.

Valjevo

UZ apart novije generacije

Ovaj savremeni aparat koji će doprineti poboljšanje dijagnostike, jednostavan je za upotrebu i poboljšaće rad lekarima i u internističkim i u hirurškim granama medicine. Kako smo saznali od PR službe, za dve sedmice u Opštu bolnicu stiže i skener, koji je takođe nabavljen iz sredstava odobrenih od strane Ministarstva zdravlja.

Valjevo

UZ aparat iz 1984. godine

Ultrazvučna dijagnostika predstavlja standard u lečenju i osnova je dobre dijagnostike i danas se pojedini pregledi ne mogu zamisliti bez upotrebe ultrazvuka. Jedan od najstarijih ultrazvučnih aparata smešten je na odeljenju poluintenzivne nege i datira iz 1984. godine. Kasnije je za potrebe dijagnostike u ambulantnom radu korišćen noviji ultrazvučni aparat, koji će sada biti premešten za upotrebu u Urgentni centar čime će se dijagnostika poboljšati.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.