Svi lingvisti su se složili da se u Valjevu najpravilnije govori Srpski jezik

“Postoji jedan grad u Srbiji čiji stanovnici mogu biti ponosni kada je maternji jezik u pitanju, jer im je talenat pravilnog govora gotovo urođen!”

Valjevo

Godinama traju rasprave o tome u kojem se gradu, u kojem regionu, priča “najčistiji” srpski jezik, sa svim pravilnostima u govoru koje moraju biti ispunjene. Lingvisti su saglasni – izabrali su grad u kojem se najpravilnije govori srpski jezik prenosi “Opanak.rs“.

Jezik valjevskog kraja odlikuju jezičko bogatstvo, logičnost i jasnost. Znaju za svih 7 padeža i nepogrešivi su pri njihovom određivanju u izgovoru, čak i oni ljudi kojima obrazovanje i znanje o srpskoj gramatici i dijalektologiji nije najsvetlija tačka. Lingvisti kažu da je valjevski govor u Srbiji najpravliniji. Jezik valjevskog kraja odlikuju jezičko bogatstvo, logičnost i jasnost. Pravilno akcentuju reči i nisu lenji da to čine, to im je prosto urođeno prebosi ovaj portal.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.