Tužilac traži 40 godina za zločin u „Zipi”

U završnoj reči u postupku pred Višim sudom u Valjevu protiv Sretena Nikolića (25) optuženog za ubistvo Damjana Dragojlovića, tužilac Dragana Marković zatražila je da mu bude izrečena maksimalna kazna – 40 godina zatvora. Advokat Predrag Vasović, jedan od branilaca optuženog, u svojoj završnoj reči izneo je stav da je delo koje je počinio njegov klijent bilo ubistvo na mah.

Valjevo

Foto: Valjevska posla

Sreten Nikolić optužen je da je u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine u noćnom klubu „Zipa” ubio sugrađanina Damjana Dragojlovića (25) i teže i lakše povredio još tri osobe, od kojih je najgore prošao Davor Milić.

Tragediji je prethodio verbalni, potom i fizički obračun ispred „Zipe” u kojem je Dragojlović nekoliko puta udario Nikolića rukama i nogom. Sreten se nakon toga udaljio, i ubrzo potom vratio sa pištoljem, pokušao da uđe u lokal, najpre ispalio hitac kroz staklo, a onda kada je ušao nastavio da puca u Damjana i druge goste. Teško povređeni Dragojlović prevezen je u valjevsku bolnicu gde je preminuo.

Neposredno pred završne reči, u dopuni svoje odbrane optuženi Nikolić je izjavio da priznaje da se desilo ubistvo onako kako se to vidi na snimcima sigurnosnih kamera i izrazio žaljenje i kajanje.

Viši tužilac Dragana Marković konstatovala je da je okrivljeni Nikolić bio pod dejstvom alkohola i amfetamina, u stanju lake opijenosti i da mu je uračunjivost bila smanjena, ali ne bitno. Ona je odbranu optuženog okvalifikovala kao neistinitu, usmerenu na smanjenje krivice, punu nedoslednosti.

Nikolićevi branioci Predrag Vasović i Dejan Ćasić podsetili su na sukobe koje je Sreten imao sa pripadnicima navijačke grupe čiji je bio član i pokojni Damjan i rekli da su optuženog više puta napadali pripadnici te grupe.

Odbrana tvrdi da je i te večeri Nikolić najpre dobio nekoliko udaraca od Dragojlovića, a da ga je potom grupa mladića tukla ispred susednog kafića „Skala”, nakon čega se on vratio sa pištoljem i pucao.

Izricanje presude zakazano je za 19. februar.

 

Slobodan Ćirić (izvor: www.politika.rs)

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.