U Domu zdravlja održana okružna svečanost povodom Meseca pravilne ishrane

Dom zdravlja Valjevo bio je domaćin centralne završne svečanosti za Kolubarski okrug povodom obeležavanja Meseca pravilne ishrane, uz slogan „Zdravlje na usta ulazi“. Uz pozdravne reči organizatora, u lepo osmišljenom programu učestvovali su horić „Srculence“, vrtići „Naša radost“ iz Valjeva i „Leptirić“ iz Lajkovca i učenici Medicinske škole.

Valjevo

Ovom prilikom uručene su nagrade predškolcima i učenicima osnovnih škola za najbolje radove na tradicionalnom likovnom i literarnom konkursu. Uručeno je sedam grupnih i 14 pojedinačnih nagrada koje su obezbedili Dom zdravlja, Zavod za javno zdravlje i Crveni krst Valjevo. Prvu nagradu kod predškolaca osvojila je Aleksandra Gajić iz vrtića „Lane“ Osečina, kojem je pripala i prva grupna nagrada za likovne radove. U konkurenciji od prvog do četvrtog razreda najuspešniji je bio rad Angeline Lazarević, učenice prvog razreda OŠ „Sava Kerković“ iz Ljiga – izdvojeno odeljenje Latković. Od petog do osmog razreda najuspešnija je bila Helena Milivojević, učenica petog razreda OŠ „Mile Dubljević“ iz Lajkovca, a interesantno je da su u ovom uzrastu učenici ove škole osvojili još tri nagrade. Najbolji literarni rad imao je Mihailo Sajić, učenik drugog razreda OŠ „Sava Kerković“ iz Ljiga–IO Dić. Ove godine najistaknutiji su bili predškolci iz osečinskog i ljiškog kraja, dok je specijalna nagrada pripala Kreativnoj radionici „Pinokio“ iz Valjeva, među osnovcima izdvojili su se Lajkovčani i Ljižani, mada je poneka nagrada stigla u svaku opštinu. Među Valjevcima istakli su se vrtić „Dr Mihailo Stupar“, škole „Milovan Glišić“ iz Valjeva i Valjevske Kamenice, kao i osnovci iz Divaca i Brankovine.

Valjevo

Manifestacija je propraćena izložbom najboljih likovnih radova, izložbom zimnice i lekovitog bilja Poljoprivredne škole sa domom učenika i degustacijom tradicionalnih specijaliteta koje je pripremilo Udruženje domaćica Valjevske Kamenice u saradnji sa Patronažom Doma zdravlja. Organizatori su bili Odbor za javno zdravlje Valjevo, Zavod za javno zdravlje Valjevo i Dom zdravlja Valjevo, prvenstveno Služba polivalentne patronaže, uz značajnu podršku Crvenog krsta, Medicinske i Poljoprivredne škole. Sve ustanove partneri u obeležavanju Meseca pravilne ishrane dobile su zahvalnice.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.