Uspešna akcija spasavanja bolesnog deke sa zavejanog Povlena

Služba hitne pomoći Doma Zdravlja Valjevo primila je u toku jučerašnjeg dana poziv za pomoć, koju je uputio oboleli osamdesetsedmogodišnjak Momir Milićević iz sela Brezovice sa planine Povlen kod Valjeva.

Dom zdravlja Valjevo

Usled velikog snega i snežnih nanosa, lokalni put do bolesnika bio je zavejan i neprohodan za motorna vozila. Odmah je organizovana akcija spasavanja, u kojoj su učestvovali ekipa Hitne medicinske pomoći Doma Zdravlja Valjevo i specijalni tim Vatrogasno-spasilačkog bataljna Valjevo. Spasilački timovi su terenskim vozilima došli do sela Mravinjci, a odatle spacijalnim vozilom “Polaris” do starog i bolesnog drke Momira.

Dom zdravlja Valjevo

Nakon ukazane prve medicinske pomoći u porodičnoj kući obolelog Milićevića, lekar specijalista urgentne medicine dr Jelena Madžarević odlučila je da se pacijent mora hitno trensportovati do Opšte bolnice Valjevo na dalje medicinsko zbrinjavanje. U izuzetno teškim uslovima kroz neprohodna područija izvršen je transport obolelog do vozila XMP i prevoz do Opšte bolnice Valjevo. Akcija je trajala 180 minuta.

Dom zdravlja Valjevo

U spasilačkoj akciji učestvovali su članovi ekipe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Valjevo: dr Jelena Madžarević, medicinski tehničar Marija Davidović i vozač Željko Plamenac.

Dom zdravlja Valjevo

Članovi spasilačkog tima Vatrogasno-spasilačkog bataljona Valjevo u tročasovnoj akciji spasavanja bolesnika bili su Bora Stojanović, Milorad Gavrilović, Nenad Nenadović i Nenad Todorović.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.