Instagram platforma za decu bogatu znanjem

“Sa svojim saradnicima htela sam da u žižu javnosti stavim mlade i talentovane ljude, nasuprot aktuelnim trendovima gde su društve mreže preplavljene starletama, estradom, reklamama kao jednim od mnoštva segmenata potrošačkog društva”, kaže Viktorija Ćosić, koja je deo tima koji je pokrenuo Instagram platformu “Rich Kids of Knowledge” (u prevodu sa engleskom “Deca bogata znanjem”).

Ona kaže da im je cilj da skrenu pažnju na vrednu i uspešnu decu, njihove zavidne autobiografije, ali da će platforma biti mesto gde će predstaviti međunarodne obrazovne institucije i fondove koji podržavaju mlade i talentovane.

“Namera nam je da organizujemo i konferencije mladih, a već ovog leta planiramo veliki festival gde ćemo okupiti tu decu, različite fakultete, domaće i inostrane, kao i različite firme i fondove. Mi ćemo ih okupiti sve na jednom mestu, a oni će nadam se uraditi prave stvari”, kaže Viktorija Ćosić.

Prezentovanje Instagram platforme “Rich Kids of Knowledge” na TV Prva u emisiji “Jutro sa Jovanom i Srđanom”

Profil je osnovan početkom godine i već je na samom startu imao preko hiljadu pratilaca. Lenka Živanović učenica III razreda Valjevske gimnazije je u grupi onih mladih koji su već predstavljeni na ovom portalu. Ona kaže da voli jezike i da je na tome bazirala sve svoje van nastavne aktivnosti.

“Član sam Evropskog parlamenta mladih, sa kojim sam već zasedala u različitim evropskim gradovima. U svojoj školi sam član debatnog kluba i literarne sekcije. Vladam i nemačkim jezikom što mi je omogućilo da budem stipendista Gete instituta i da boravim dvadesetak dana u Nemačkoj, gde sam se družila sa decom koja su tamo došla iz svih krajeva sveta. Sa školskim teatrom glumim na nemačkom jeziku i gostujemo u inostranstvu …”, nabraja Lenka svoje brojne aktivnosti.

Lenka smatra da je ova ideja za svako poštovanje jer u prvi plan stavlja prave vrednosti, kako objašnjava, razum i napredak u školi, kasnije i u poslu, a ne veliča izgled i površne manifestacije.

“Imala sam sreću da u mom društvu ima dosta mladih ambicioznih ljudi koji su već dosta postigli u svom obrazovanju, te su oni prvi priskočili da se pridruže ovoj organizaciji i da joj daju posebni smisao i notu. Dosta mojih prijatelja iz Evropskog parlamenta mladih su postali prvi članovi ove platforme, a i društvo iz mog rodnog grada Valjeva smatra da je ovo jedna održiva ideja”, pojašnjava Lenka Živanović.

Naše sagovornice naglašavaju da će u okviru platforme “Rich Kids of Knowledge” biti predstavljeni mladi i uspešni iz Srbije, zemalja iz regiona, a i šire.

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.