Vlasnici 160 ugostiteljskih objekata najavili su ujutru u 9 časova protest ispred zgrade opštine i pozvali građane Valjeva da ih podrže u ovom njihovom mirnom skupu. Ovim zakazanim protestom žele da iskažu protivljenje predlogu odluke o skraćenju radnog vemena ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada Valjeva, koju je izglasalo Gradsko veće i koja će, kako se najavljuje, biti usvojena na predstojećem skupštinskom zasedanju.

Za sutra je najavljena i obustava rada u periodu od 7 do 12 časova svih 160 ugostiteljskih objekata, čiji su vlasnici prethodno potpisali peticiju zahtevajući sastanak sa gradskim rukovodstvom. Valjevski ugostitelji kažu da će zbog skraćenja radnog vremena i smanjenja obima posla biti primorani da redukuju broj zaposlenih. Otpuštanja će biti neminovna, a govori se o cifri između 300 i 400 zaposlenih koji će završiti na Birou.

Vlasnici kafića, klubova, restorana, kafana i pekara koji će sutra izaći na protest, smatraju da će uvođenjem odluke o skraćenju radnog vremena biti nepravedno oštećeni i kažnjeni zajedno sa svojim radnicima i njihovim porodicama, a da problem koji se navodi kao razlog donošenja odluke neće biti rešen.

Valjevo

Zatvaranjem vrata svojih objekata u vremenu od 7 ujutru do podneva, valjevski ugostitelji žele da “oštete” zaposlene u opštini, jer smatraju da tako neće moći nigde da popiju kafu ili piće tokom svojih pauza na poslu, ujedno i da im pokažu da će i oni “snositi” kakve-takve posledice.

Kako nezvanično saznajemo, peticiju i saglasnost za protest potpisali su skoro svi lokalni ugostitelji izuzev vlasnika “Destilerije”, “Bahusa” i “Todorovića”.

M.P.M.