Vlada Srbije odlučila da se pravi brza saobraćajnica od Valjeva do Koridora 11

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović je danas u Valjevu najavila da će radovi na izgradnji brze saobraćajnice sa četiri trake od Valjeva do Koridora 11 početi već 2019. godine.

Valjevo

Ona je obišla deonicu puta M4- puta od Valjeva do Beograda, gde je sa gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem razgovarala o značaju izgradnje brze saobraćajnice ne samo za Valjevo, već i za ovaj deo Srbije. Brza saobraćajnica će omogućiti da se od Valjeva do Beograda stigne za 45 minuta, rekao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Valjevo

„Već par decenija je san Valjeva brza saobraćajnica ka Beogradu, jer je to glavna arterija koja nas vodi ka srcu Srbije. Vrlo brzo ćemo ovaj put privesti nameni i omogućiti da se do Beograda stigne za 45 minuta, što je bio san svih Valjevaca već decenijama“, rekao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Valjevo

„Vlada Srbije je donela odluku da se pravi brza saobraćajnica, a ono što je važno je dinamika koja sledi. Zamolićemo CIP koji pravi generalni projekat, koji je prošao reviziju, da nastavi dalje da radi projekat i tehničku dokumentaciju. Novca za dokumentaciju imamo i verujem da će to da se završi do kraja ove godine. U toku godine ćemo videti na koji način ćemo finansirati jednu ovakvu saobraćajnicu. Procene idu između 50 i 60 miliona evra. Mogućnosti postoje iz budžeta i neke druge mogućnosti i za iduću godinu ćemo imati tačan način finansiranja izgradnje ove saobraćajnice. Ako počnemo izgradnju iduće godine, biće potrebno dve i po, maksimalno tri godine da se ona i završi. Nije ona važna samo da bi se došlo do Beograda. Važna je i da se priključimo na auto-put i za ovaj deo Srbije, ne samo za Valjevo, već i za ostale opštine Kolubarskog okruga. Nema razvoja investicija, ukoliko ne učinimo sve da svaki grad u Srbiji ima dobru infrastrukturu, a dobra infrastruktura su brze saobraćajnice i auto-putevi“, rekla je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović danas u Valjevu.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.