Valjevska Biblioteka proglasila pobednike literarnog konkursa i najaktivnije mlađe čitaoce

Matična biblioteka “Ljubomir Nenadović” proglasila je i nagradila pobednike literarnog konkursa “Male priče u vreme korone”, kao i najaktivnije mlađe čitaoce u 2021. godini. Prva nagrada na konkursu dodeljena je Tijani Jovanović (7. razred, OŠ “Nada Purić”), druga Tari Jovanović (8. razred, Valjevska gimnazija), a treća Ignjatu Kosoriću (5. razred, OŠ “Sestre Ilić”), dok su sestre Kala i Eva Jovanović proglašene najaktivnijim čitateljkama Dečjeg odeljenja valjevske Biblioteke. U Muzeju Zavičajnih pisaca pobednici su čitali svoje nagrađene radove i uručene su im diplome i prigodni pokloni među kojima su knjige, besplatne godišnje članarine u Biblioteci, majice i dr.

Biblioteka

Jednoglasne odluke o pobednicima litetarnog konkursa “Male priče u vreme korone” za decu uzrasta od 12 do 15 goina, doneo je tročlani žiri u sastavu bibliotekarki Katarine Josović, Danijele Padejski i Slađane Ranković. Ovaj konkurs raspisan je kad i konkurs “Kako je korona izmenila svet” za učenike od 15 do 19 godina početkom aprila meseca prošle godine, u susret Međunordnom danu knjige i trajao je do kraja oktobra mesecea 2021.

Marijana Timotić, knjižnjičar valjevske Biblioteke, čije je zaduženje bilo da izabere najjaktivnijeg mlađeg čitaoca u 2021. godini, istakla je da kriterijum nije bilo samo uzimanje knjiga, već redovna učešća u radionicama i ostalim aktivnostima koje Biblioteka organizuje.

“Odlučeno je da nagradu dodelimo sestrama Kali i Evi, koje od malih nogu dolaze redovno u našu Biblioteku, uzimaju i čitaju knige, ali i redovno učestvuju u svim aktivnostima koje organizujemo. Odlučili smo da to postane praksa, da svake godine sumiramo celokupnu aktivnost dece koja nam dolaze i izaberemo najaktivnije čitaoce. Nadamo se da će zaživeti i akcija mesečnog biranja mladog čitaoca, čije bi ime bilo objavljeno kao dobar primer ostalima”, rekla je Marijana Timotić.

Ona je istakla da je organizovanje ovakvih aktivnosti lepa promocija Biblioteke, a ujedno i podsticaj mladih Valjevaca na kreativnost.

“Deca vole da dolaze i provode vreme u Biblioteci, redovno čitaju, a mi smo za ove dve godine trajanja pandemije nabavili mnogo knjiga, i lektire i onih naslova za koje postoji interesovanje”, poručila je na kraju Marijana Timotić.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.