Valjevska gimnazija treća na Integral kupu

U organizaciji Podružnice matematičara Valjevo i Valjevske gimnazije održan je 4. Međunarodni matematički turnir Integral kup, koji je ove godine realizovan korišćenjem informaciono-komunikacijskih tehnologija, na internetu. Mladi valjevski matematičari imali su veoma zapaženu ulogu na ovom turniru na kojem je učestvovalo 140 takmičara iz 5 država. U ekipnoj konkurenciji u kategoriji gimnazija iz Srbije, Valjevska gimnazija osvojila je treće mesto.

Takmičenje Integral kup okupilo je u online formatu učenike od VI razreda osnovne škole do II razreda srednje škole iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i naravno Srbije. Iz Podružnice matematičara Valjevo s ponosom ističu da valjevski matematičari uspešno podižu lestvice ciljeva promocije nauke, negovanja matematičkog podmlatka i stvaranja novih mostova saradnje u obrazovnoj zajednici jugoistočne Evrope.

U ekipnoj konkurenciji nagrade su dodeljene u dve kategorije. U konkurenciji gimnazija iz Srbije koje rade po programu matematičke gimnazije, najuspešnija je bila ekipa Matematičke gimnazije iz Beograda, druga je bila ekipa Gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša, a treća Valjevska gimnazija. U konkurenciji ostalih gimnazija najuspešnija je bila ekipa gimnazije “Bežigrad” iz Ljubljane, drugo mesto je osvojila Treća gimnazija iz Osijeka, a treće Gimnazija “Slobodan Škerović” iz Podgorice.

“Svi takmičari su pokazali izuzetno visok stepen odgovornosti, kreativnosti u rešavanju problema i poštovanja protivnika, jer su na najbolji mogući način poštovali propozicije turnira i dali pun doprinos da pobede zdrav takmičarski duh, mladost i nova prijateljstva”, navodi Veljko Ćirović, predsednik Podružnice matematičara Valjevo.

Realizaciju turnira pomogao je Grad Valjevo.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.