Valjevske demokrate proslavile stranačku slavu Đurđevdan

Gradski odbor Demokratske stranke u Valjevu proslavio je juče svoju stranačku slavu Đurđevdan. Obeležavanje slave proteklo je uz tradicionalno lomljenje slavskog kolača u prostorijama stranke. Pored aktuelnog lokalnog rukovodstva, članova i simpatizera DS-a, ovom duhovnom činu, prisustvovali  i predstavnici drugih političkih partija opozicionog delovanja u Valjevu (Dveri, Nova stranka, Stranka sloboden i pravde, UG “Novosrbijanci”, PUPS, Stranka moderne Srbije, Socijaldemokratska stranka, Narodna stranka, Srpska narodna partija).

Predsednik valjevskih demokrata i jedan od domaćina slave Slobodan Palvlović uporedio je turobno i mračno vreme  u kojem je živeo Sveti velikomučenik Georgije sa sadašnjim vremenom u kojem žive građani Srbije.

“Velikomučenik, pobedonosac i čudotvorac Georgije živeo je u 3. veku, u doba rimskog cara Dioklecijana, u jednom teškom vremenu i vremenu mraka, koje je slično ovom današnjem, u kojem se ne poštuju medijske slobode, nema slobode mišljenja i izražavanja, kada su sva ljudska prava na ivici ugroženosti i kada se ne poštuje se osnovna sloboda ličnosti. Ljudi se zastrašivaju i u strahu žive. Sveti velikomučenik Georgije je našao snage da pobedi takvo zlo u vremenu u kojem je živeo. U sadašnjem vremenu, mi ćemo naći snage i građani ove države će ovu vlast, koja je došla do kraja, u jednom trenutku smeniti na republičkim demokratskim izborima smeniti. Svake demokratske izbore će oni izgubiti, jer nemaju više koga da lažu, nemaju više šta da kažu, ne mogu ništa da obećaju i svemu tome je došao kraj. Apsolutno više nemaju poverenje ni međunarodne zajednice, a ni građana Srbije. Samo je pitanje vremena kada će ova vlast, koja je toliko zla nenela narodu, sići sa političke scene”, kazao je Slobodan Pavlović.

Lider valjvskih demokrata rekao je da su mehanizmi da se dođe do medijskih sloboda i ravnopravnih izbora nastavak protestnih skupova i šetnji sa građanima, kao i da se konferencijama za medije i organizovanjem brojnih tribina dodatno vrši pritisak na vlast, koji ona ne može izdržati.

On je istakao da se Savez za Srbiju, u čijem sastavu je DS,  trenutno kotira kao druga stranka po brojnosti u Srbiji, što bi trebalo da bude preslikan ranking i na lokalu.

Domaćini ovogodišnje krsne slave Slobodna Pavlović i Tomislav Đorđević, lomljenjem slavskog kolača, uz tradicionalni slavski pozdrav “Hristos među nama – jeste i biće”, predali su slavu Draganu Kruniću, koji će biti domaćini proslave Đurđevdana valjevskih demokrata naredne godine.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.