Valjevski Lokalni front postaje deo stranke Zeleno-levi front

Udruživanjem i saradnjom sa brojnim lokalnim organizacijama, između ostalog i sa valjevskim Lokalnim frontom, pokret Ne davimo Beograd širi svoje delovanje na nacionalni nivo gradeći partiju pod nazivom Zeleno-levi front. To je bio i povod za gostovanje narodnog poslanika “Ne davimo Beograd” Roberta Kozme i njegovo obraćanje ovdašnjoj javnosti na konferenciji za medije zajedno sa predstavnicima Lokalnog fronta Valjevo. Kako je rečeno na konferenciji za medije, memorandum o saradnji između Lokalnog fronta Va i Ne davimo Beograd nastavak je višegodišnje uspešne saradnje između dva politička pokreta u odbrani javnog interesa, borbi za zdravu životnu sredinu, regionalnu autonomiju, kao i za demokratsko, pravedno i solidarno društvo.

LF

Predstavnici Lokalnog fronta Va sa narodnim poslanikom pokreta Ne davimo Beograd Robertom Kozmom

“Partija Zeleno-levi front, koju gradimo, nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalni nivo, udruživanjem sa brojnim lokalnim organizacijama, ali i saradnjom sa organizacijama kakva je Lokalni front Va, koja u vašem gradu, suprotstavljajući se lokalnim šerifima i ostalim moćnicima, predvodi borbu protiv korupcije, zalažući se za decentralizaciju, kvalitetne javne usluge koje bi trebalo da budu dostupne svim građanima, i naravno zdravu životnu sredinu. Zar treba u Valjevu da podsećam na problem aerozagađenja sa kojim se suočavate!? Partija će biti baziranja je na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd”, rekao je Robert Kozma, narodni poslanik Ne davimo Beograd u Skupštini Srbije, na konferenciji za novinare upriličenoj u sedištu valjevskog Lokalnog fronta.

Kozma je naglasio da je odluka o prerastanju u partiju, ali i o saradnji sa Lokalnim frontom Va, logičan nastavak zajedničkog, uspešnog nastupa na proteklim parlamentarnim izborima.

“Podsećam Vas i da smo na beogradskim izborima ostvarili značajan rezultat, uz podršku od oko 100.000 građana. Tako smo postali najveća opoziciona odbornička grupa u Skupštini grada Beograda. Istovremeno, naš Zeleno-levi klub je među najborbenijim poslaničkim klubovima u Narodnoj skupštini. Verujem da to i građani Valjeva primećuju, kao i da je neophodno ponuditi novu političku opciju na nacionalnom nivou koja će se boriti za to da možemo da živimo dostojanstveno od sopstvenog rada, a ne da budemo društvo sa najvećim ekonomskim i društvenim nejednakostima u Evropi”, kazao je Robert Kozma.

On je izrazio zadovoljstvo što veliki broj autentičnih lokalnih organizacija širom Srbije učestvuje u aktivnostima u formiranju partije na nacionalnom nivou. Kozma je valjevski Lokalni front okarakteriosao kao dokazanog borca za javni interes u Valjevu, kao i širom Srbije.

“Memorandum između naše dve organizacije našim partnerima iz Valjeva pruža apsolutnu samostalnost u odlučivanju na lokalnom nivou i učešću na lokalnim izborima, jer ko bolje poznaje potrebe građana Valjeva, od ljudi koji ovde žive. Ozbiljan zaokret u našem društvu će se uskoro desiti, o čemu svedoče i masovni protesti građana. Verujem da ćemo kroz saradnju, zajedničkim delovanjem uspešno završiti ovaj ozbiljan organizacioni i logistički poduhvat i da ćemo se izboriti za demokratizaciju naše zemlje, zdravu životnu sredinu i solidarno društvo”, istakao je u svom obraćanju narodni poslani Robert Kozma.

LF 1

Ljubomir Radović iz Loklanog fronta pozvao je Valjevce da svojim potpisom formalno učestvuju u osnivanju Zeleno-levog fronta, za šta je neophodno prikupiti 10.000 potpisa.

“Naša dosadašnja saradnja, međusobno poverenje i podrška “Ne davimo Beograd” lokalnim pokretima poput Lokalnog fronta Va jasno je iscrtala i naš zajednički put ka lepšoj budućnosti u kojoj ćemo konačno izgraditi društvo kakvo građani Srbije, nakon svih ovih užasnih decenija, zaslužuju”, rekao je Ljubomir Radović.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.