Valjevski reli – „Memorijal Miodrag File Stojanac“

Na konferenciji za novinare povodom održavanja Valjevskog relija, pod nazivom „Memorijal Miodrag File Stojanac“, koji počinje u nedelju 18. avgusta, govorilo se o očekivanjima kao i organizaciji same manifestacije.

Valjevski reli – „Memorijal Miodrag File Stojanac“

„Posle dugog niza godina, auto – sport se vraća u Valjevo i to u reli disciplini, koja je najgledanija disciplina u Srbiji. Do sada imamo 29 prijavljenh, i to je za ovaj prvi reli i više nego dobro. Očekujemo na startu sigurno oko 25 posada“, rekao je Đorđe Jovančić, predsednik organizacionog odbora.

Valjevski reli – „Memorijal Miodrag File Stojanac“

U subotu od 19.30 časova je zvanično otvarenje relija, ispred Centra za kulturu. Sam takmičarski deo počinje u nedelju od 9 časova.

„Na terenima Divčibara koji su ne samo u Srbiji, već i u regionu omiljeni za vožnju, ponovo imamo reli u organizaciji domaćih Valjevskih klubova, naravno pod pokroviteljstvom grada Valjeva. Reli je sam po sebi disciplina koja je u organizacionom smislu daleko najteža i najzahtevnija. Odabrali smo dva brzinca, to su delovi zatvorene staze. Prvi brzinski ispit se odvija od Rajkovića, tačnije raskrsnice u centru Rajkovića do pumpe na Divčibarima. Drugi kreće od Divčibarskog zamka i završava se kod kafane „Vagon“. Imamo kuriozitet, to su dve Bugarske posade, istakao je predsednik „Avako Racing Team“, Zoran Pivić.

Valjevski reli – „Memorijal Miodrag File Stojanac“

Zatvaranje javnog saobraćaja je od 7.15 časova u Rajkoviću, a otvara se u 16 časova. Drugi deo puta od Kaone ka Divčibarama se zatvara u 7.50 i otvara se u 16.30. Vozi se po tri puta, što je ukupno šest brzinaca koji zbirno imaju 52,3 kilometra a ukupan reli je 187 kilometara.

„Velika čast i zadovoljstvo nam je da smo uspeli da posle dosta godina vratimo reli u Valjevo i da na ovom reliju imamo 12 posada iz Valjeva, a do pre godinu i po dana nije ni postojao aktivan klub u Valjevu. Najavljujemo sa velikim zadovoljstvom i pozivamo sve da dođu i podrže ovu manifestaciju“, navodi predsednik „Avako rally team“, Miroslav Branković.

Valjevski reli – „Memorijal Miodrag File Stojanac“

Po rečima predsednika „Avako reacing team“, auto – sport u Valjevu datira od 60-ih godina prošlog veka. Miodrag File Stojanac spada u generaciju koja je počela da vozi 70-ih godina.

„Ja sam inicirao da se to zove „Memorijalni reli Miodrag File Stojanac“. Mislim da je mnogo doprineo za taj sport u Srbiji, a da ne pričam za Valjevo. Čovek koji je osvojio „Zlatnu kacigu“, tri puta šampion države. Pomogao je radom, popravkom i to znaju svi u Srbiji”, ističe vozač Matija Stojanac i dodaje da su Divčibare same po sebi zahtevni brzinci.

Valjevski reli – „Memorijal Miodrag File Stojanac“

„Posle „Srbija relija“, jedan od najzahtevnijih brzinaca koje mi ovde kod Valjeva možemo da pružimo, jesu Divčibare. Dosta ljudi me je prošle godine pitalo što mi u Valjevu ne pravimo taj reli, zato što svi vole da dođu na Divčibare i da isprobaju svoje veštine. Ove godine smo uz pomoć grada Valjeva uspeli da organizujemo i nadamo se da će to sve biti kako treba i da će svi biti zadovoljni. Želim puno sreće svim vozačima i naravno najbolji će pobediti“, kaže Matija Stojanac.

 

Izvor: Valjevo.rs

foro: Valjevo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.