Predsednik Rukometnog saveza Srbije posetio Valjevo

Božidar Đurković boravio je danas u Valjevu, u okviru obilaska rukometnih gradova. On je najpre razgovarao sa gradonačelnikom Valjeva, a potom prisustvovao treningu Ženskog rukometnog kluba „Metalac 2015“ u Hali sportova i poklonio im pet rukometnih lopti.

Predsednik RSS u poseti Valjevu

Na početku posete Valjevu, predsednika RSS-a Božidara Đurkovića je primio gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović sa saradnicima i trenerima valjevskih rukometnih i košarkaških klubova. Razgovarali su o sportskoj infrastrukturi u Valjevu, kao i o mogućnostima podrške Rukometnog saveza Srbije u svim inicijativama grada Valjeva.

Predsednik RSS u poseti Valjevu

„Zadovoljan sam današnjim razgovorima koje smo imali sa gradonačelnikom i želeo sam i da lično podržim rad ženskog rukometnog kluba. Jer ovo što rade u klubu je zaista izvanredno, okupljaju veliki broj dece i da ne pričam o tim socijalnim stvarima, da deca ne budu na ulici, nego da se bave sportom, u ovom slučaju rukometom. Razgovarali smo i o finansiranju rukometnog sporta u Valjevu i eventualno o početku kampanje za izgradnju nove sportske dvorane. Mislim da grad Valjevo, kao jedan od većih gradova u Srbiji, zaslužuje novu sportsku halu.

Ugodno se osećam, jer ovde imam puno prijatelja, još iz rukometnih dana. Grad Valjevo je grad sporta i uz veliku podršku tri loptačka saveza, rukometnog, košarkaškog i fudbalskog i uz pomoć Vlade Republike Srbije i grada Valjeva to bi bilo idealno da Valjevo dobije novu halu. Valjevo je rukometni grad i od uvek je davao velike igračice i igrače i mi ćemo podržati grad Valjevo i što god bude traženo od nas kao pomoć i savet, podržaćemo oba rukometna kluba“.

O sportskim aktuelnostima su Božidara Đurkovića, pored gradonačelnika uputili i član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović i predsednik gradske Komisije za sport Miodrag Lazić. Član Uprave Ženskog rukometnog kluba „Metalac 2015“ Milan Gajić je informisao predsednika RSS-a o napretku valjevskog rukometa, naročito u ženskoj kategoriji.

Predsednica ŽRK „Metalac 2015“ Ana Gajić se zahvalila Božidaru Đurkoviću, predsedniku Rukometnog saveza, koji je posetio valjevski klub:

„Mi smo jedan mladi klub koji postoji četiri godine i svaki njegov savet nama znači. Kroz priču može da nam pomogne da ovaj klub vratimo gde je bio prethodnih godina, da dostignemo neku veličinu. Takođe bih se zahvalila Gradu i podršci gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, on nam je izašao u susret svaki put kad smo tražili i sve što je u njegovoj mogućnosti, on nam je pomogao.“

Dušan Novokmet, trener kluba je rekao da je hala jedna od ključnih stvari za napredak kluba i napredak rukometnog sporta.

„Mi u Valjevu imamo samo ovaj jedan teren, a znate i sami da bez treninga nema napredovanja. Ja kad sam bio mlad imao sam sedam, osam treninga nedeljno, a ova dečica mogu da treniraju samo tri puta nedeljno, jer ima mnogo klubova na jednom mestu. Moramo postepeno da idemo, četiri godine je mlad klub. Malo pre ste rekli da imamo priliku da dostignemo nivo nekih superligaških klubova, a imali smo tu priliku sa klubovima super B lige, prošle godine u kupu, gde smo neke utakmice pobedili, neke izgubili, ali kao i za sve u sportu je potrebno vreme. Kad klub krene od nule, potrebno je po mom miišljenju da se obrnu dva olimpijska ciklusa. Pripreme za novu sezonu smo počeli pre 10-ak dana. Ovo je možda prvi ili drugi put da smo ušli u salu. A fizički deo priprema odradili smo na Pećini i sve do sada teče po planu“, rekao je Novokmet.

Izvor: Valjevo.rs

foto: Valjevo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.