Valjevski socijalisti najavili nastavak i unapređenje mera podrške i brige o porodici

Uz podsećanje na važnost porodičnih vrednosti kao osnove svakog društva, predstavljanje realizovanih projekata na nivou grada vezanih za populacionu politiku i daljih planova i mera za koje će se na tom polju zalagati, valjevski socijalisti obeležili su 15. maja – Međunarodni dan porodice. Organizovali su štand u centru grada, razgovarali sa svojim sugrađanima i delili promotivni materijal. U redukovanom sastavu zbog preporučenih mera zaštite, u današnjim aktivnostima na štandu učestvovali su kandidat za gradonačelnika Valjeva Đorđe Milanović, kandidat za republičkog poslanika Darko Kostić, deo odborničkih kandidata i predstavnika Socijalističke omladine Valjeva. 

Valjevski socijalisti obeležili 15. maj – Međunarodni dan porodice

U izjavi za medije, potpredsednik GO SPS Valjevo i 2. na listi kandidata za odbornike u Skupštini grada Valjeva Đorđe Pavlović, podsetio je na projekte koji su realizovani zahvaljujući uspešnoj saradnja sa ministarkom bez portfelja prof. dr Slavicom Đukić Dejanović i najavio mere za unapređenje populacione politike na nivou grada za koje će se valjevski socijalisti u narednom periodu zalagati. 

“Okupili smo se da obeležimo Međunarodni dan porodice, jer su porodične vrednosti nesumnjivo temelj svakog društva. Za razliku od drugih koj su od toga nažalost napravili samo frazu, mi smo se zaista u prethodnom periodu ozbiljno bavili tom problematikom, posvetili joj dosta vremena i ostvarili konkretne rezultate. U saradnji sa Kabinetom ministarke bez portfelja prof. dr Slavicom Đukić Dejanović obezbedili smo važan inkubator za kulturu ćelija za Cantar za vantelesnu oplodnju valjevske bolnice, izgrađeno je dečje igralište na početku naselja Kolubara 2 i obezbeđena su sredstva za besplatno korišćenje igraonice za decu predškolskog uzrasta čiiji su roditelji nezaposleni”, kazao je Pavlović.

On je naglasio da predstoji nastavak i razvijanje mera podrške i brige o porodici, a da je usklađivanje rada i roditeljstva zasigurno jedan od najboljih načina za unapređenje te podrške.

“U narednom periodu zalagaćemo se da se Šesta škola preuredi za potrebe Predškolske ustanove, zatim predložićemo Skupštini izmenu odluka kojom bi se povećao iznos za svaku nezaposlenu porodilju sa 10.000 na 20.000 dinara u trajanju od godinu dana. Takođe, zalagaćemo se da roditelji za prvo dete dobijaju po 10.000 dinara mesečno godinu dana, da se đacima prvacima obezbede besplatni udžbenici i školski pribor, kao i da se za sve osnovce omogući besplatno korišćenje bazena. To su vrlo konkretne mere i jedan od temeljnih ciljeva našeg predizbornog programa, a briga o porodici je uopšte gledano važan deo programa naše partije”, izneo je Pavlović.

Na novinarsko pitanje da li su te mere za koje najavljuju da će se zalagati samo deo sa spiska predizbornog programa i da li za to ima realno mesta u budžetu, Pavlović ističe da to nije spisak lepih želja, već realnost.

“Ni slučajno da je to samo spisak lepih želja. Mi smo se itekako bavili tom problematikom. Naš pomoćnik gradonačelnika Nikola Radojičić već 3-4 godine najneposrednije sarađuje sa Kabinetom ministarke bez portfelja prof. dr Slavicom Đukić Dejanović. Dobili smo zaista najviše ocene za projekte koje smo podneli i što je još važnije sredstva u iznosu od 30 miliona dinara, što je najviše od svih gradova u Srbiji, zbog čega očekujemo i dalje pomoć od republičko Vlade. U budžetu Grada Valjeva itekako ima sredstava ukoliko se ona pametno i mudro iskoriste za ovu, svakako najpreču svrhu. Tako da to sigurno nije spisak lepih želja, već jedna realnost, samo ako budemo ozbiljni i odgovorni”, rekao je Đorđe Pavlović.

Valjevski socijalisti obeležili 15. maj – Međunarodni dan porodice / Foto: Valjevska posla

“Jedina stena koja stabilno stoji, jedina institucija koja zaista funkcioniše je porodica. Porodica omogućava deci korene i krila. Ona je najvažniji oslonac za svako dete i predstavlja osnov za odrastanje. Mi smo velika porodica. Valjevo je naš grad”, poručili su na Međunarodni dan porodice valjevski socijalisti.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.