Valjevski strelci peti na prvenstvu države

Ekipa SK “Valjevo 1880” zauzela je na prvenstvu države u streljaštvu, održanom proteklog vikenda u Valjevu, peto mesto u kategorijama juniora i juniorki. Najbolji pojedinčani rezultat među Valjevcima imala je Tamara Jeremić koja je zauzela osmo mesto u kategoriji juniorki sa 353 kruga.

U kategorijama pionira i pionirki najuspešniji su bili strelci Streljačkog kluba “Novi Beograd-Ušće”, koji su osvojili oba zlata u pojedinačnoj konkurenciji. U nadmetanju devojaka najpreciznija je bila Anja Knežević (“Novi Beograd- Ušće”), koja je postigla i najbolji rezultat dana – 190 krugova. Kod pionira trijumfovao je Dimitrije Fatić (“Novi Beograd- Ušće”) sa 183 kruga, koliko je “ubio” i drugoplasirani Aleksa Rakonjac (“Pančevo 1813”), pa je odlučila druga serija, u kojoj je Fatić bio uspešniji.

“Crvena zvezda” je ubedljivo pobedila u ekipnom takmičenju pionirki, dok je u muškoj konkurenciji prvo mesto pripalo “Stražilovu” iz Sremskih Karlovaca, koje je samo za jedan krug nadmašilo drugoplasirani “Novi Beograd- Ušće”.

“Mladost” iz Inđije bila je ubedljiva u kategoriji juniora. Strelci ovog kluba su osvojili prvo mesto u ekipnoj konkurenciji i sve tri pojedinačne medalje. Trijumfovao je, sa najboljim rezultatom dana (381 krug), Dimitrije Gaćeša, kome je ovo druga titula prvaka države u samo nekoliko dana, jer ove sedmice je pobedio i na Prvenstvu Srbije za učenike srednjih škola u Smederevu.

U konkurenciji juniorki pojedinačno zlato pripalo je pionirki “Pančeva 1813″ Ivi Rakonjac, dok je ekipno najbolji bio tim”Uljme”. Stražilovo je bilo najbolje u konkurenciji seniora, a pojedinačno je najprecizniji bio član ovog kluba Darko Viner, sa krugom prednosti ispred najstarijeg učesnika prvenstva, 68-godišnjeg Milana Jarića (“Spartak”, Subotica) i dve godine mlađeg Novice Petrovića (“Heroj Srba”, Smederevo), koji su oko vrata stavili srebro, odnosno bronzu. Jelena Todorović iz subotičkog”Spartaka” je trijumfovala u takmičenju seniorki, u kome je ekipno zlato osvojio sastav “Aranđelovca”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.