Vaterpolisti Valisa večeras u Šibeniku protiv Solarisa za istorijski uspeh

Vaterpolisti VK Valis stigli su u utorak u Šibenik, gde će večeras od 20 sati igrati revanš utakmicu baraža za plasman u Premijer regionalnu ligu protiv domaćina Solarisa. Valjevci su kod kuće, u prvoj utakmici, stekli kapital od tri gola prednosti, pa svi sa dosta optimizma očekuju novi sudar sa Šibenčanima, mada samopouzdanje krasi i redove domaćina, koji veruje da će uz pomoć svojih navijača nadoknaditi rezultatski zaostatak. Solaris ili Valis, pitanje je na koje će se odgovor znati u večernjim satima, a mi priželjkujemo da to budu naše “vidre”, koje bi na taj način ostvarile najveći uspeh u istoriji, u godini u kojoj obeležavaju jubilarni 30. rođendan. Atmosfera u redovima Valisa je odlična, svi igrači su zdravi i spremni da daju svoj maksimum, a iz stručnog štaba poručuju da će u meč ući kao da ne postoji prednost iz prvog susreta, sa namerom da trijumfuju i u Šibeniku.

Valis2

Valjevci su smešteni u izvanrednim uslovima hotela “Imperijal” u Vodicama, lep i sunčan dan proveli su u ovom turističkom mestu, za koje važi da proporcijalno broju stanovnika ima najviše turista u letnjoj sezoni, bez ikakvog obezbeđenja i u srdačnom ophođenju malobrojnih meštana i osoblja hotela, da bi u večernjim satima odradili prvi od dva planirana treninga pre utakmice.

Zanimljivo je da Šibenik još od 1972. godine ima zatvoren bazen, kapaciteta oko 400 mesta, a imajući u vidu da je vaterpolo sport sa velikom tradicijom u ovom gradu, iz kojeg su ponikli nekadašnji asovi poput Perice Bukića i Renata Vrbičića, očekuje se da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta, odnosno da će Solaris bodriti i lokalna navijačka grupa.

Inače, ovaj grad od oko 30.000 stanovnika je iznedrio i mnoge druge poznate sportiste i javne ličnosti, od kojih ćemo pomenuti samo Dražena i Aleksandra Petrovića, Daniru Nakić, Špiru Guberinu, Mišu Kovača i Arsena Dedića, a po izboru engleskog “Gardijana” 2018. godine proglašen je za najpoželjnije mesto za život u južnoj Evropi.

Valis3

Povratak “vidri” u Valjevo očekuje se u četvrtak u jutarnjim satima.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.