Vaterpolo klub ,,Capital“ iz Vašingtona na prijemu kod gradonačelnika Valjeva

U Valjevu se od 27.  do 29. juna 2017. godine održava Internacionalni vaterpolo turnir ,,Valjevo Srbija 2017“  u organizaciji Vaterpolo kluba ,,Valjevo Gorenje“ koji se plasirao u Super ligu i trenutno je petoplasirani u Srbiji u ovom sportu. Ovaj turnir se održava po treći put u našem gradu. Ove godine se takmiče vaterpolisti 99. godište i mlađi, a pored kluba domaćina, učestvuju srpski vaterpolo klubovi: Šabac, Banja Luka, Novi Sad, kao i Vaterpolo klub ,,Capital“ iz Vašingtona.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je danas upriličio doček za učesnike ovog turnira u Gradskoj kući,  gde je svima, a posebno gostima iz Amerike, poželeo dobrodošlicu i puno uspeha u daljem takmičenju.

Gostima iz Amerike se obratio i predsednik VK ,,Valjevo Gorenje“ dr Zoran Jokić, predstavio klub na čijem je čelu i pozvao ih da  učestvuju na turniru i sledeće godine.

,,Došli ste u grad Valjevo čije je ime ukorenjeno u nekoliko legendi, a jedna od njih, koju sam ja izabrao za danas, kaže da je ovo grad valjanih ljudi, ljudi ovorenog uma, srca i duše. Nadam da ste ovih dana u Istraživačkoj stanici ,,Petnica“ i u gradu videli kakav smo mi narod.“

Dr Jokić se posebno zahvalio gradonačelniku Gvozdenoviću i Gradu na podršci koju pružaju ovom valjevskom klubu svih ovih godina kao i svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji ovogodišnjeg turnira.

Gosti iz Vašingtona su izrazili veliku zahvalnost gradonačelniku Valjeva i organizatoru turnira što su im ukazali čast prijemom i što su im omogućili da upoznaju Srbiju i Valjevo.

Sa vaterpolistima iz Vašingtona došli su i njihovi roditelji koji takođe učestvuju u programima razgledanja našeg grada.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.